En vogn til matbegjær

Thaimat og sommer hører sammen i Folldal, det kan Siri Garmager bekrefte etter en fin sommer med salg av thaimat til både fastboende og turister.

-Det har vært en kjempefin sommer, med masse turister. Spesielt har hytteturistene vært flinke til å kjøpe, forteller Siri Garmager som i sommer har stått med sin nyinnkjøpte matvogn på parkeringsplassen ved Prix.

Siri som også tidligere år har stått utenfor Prix ved anledninger som Folldalsdager og lignende hadde egentlig ikke tenkt å stå så mye utenfor prix med sin thaimat men etter at mamma Uthi og Kjartan, hennes mann, foreslo at de skulle kjøpe inn en matvogn så første det til en mer permanent løsning for thaimat utsalget.

Hun forteller videre hensynet til mathygiene og krav fra mattilsynet også var en medvirkende årsak til innkjøp av vogn. Hadde det ikke vært for dette så ville ikke Siri ha stått med utsalg av thaimat i år forteller hun.

-Jeg hadde ikke tro på at min mann ville kjøpe inn vogn, trodde det ble med snakket, men plutselig var vogna bestilt, sier Siri skrattende.

Siri og mamma Uthi i matvognen.

Og responsen har ikke latt vente på seg.

-Både hyttefolk, fastboende og turister har sagt at de er veldig glade for at vi er her, forteller Siri.

Siri jobber til vanlig på Bo- og servicesenteret og hun innrømmer at det har vært godt med hjelp av familie til å betjene matvogna når hun selv har vært på sin alminnelige jobb.

-Jeg veldig glad i å lage mat. Jeg koser meg veldig med å snakke med kunder og sånn, sier hun.

Selve matlagingen er det hun selv og mamma Uthi som står for.

Siri’s thaimat vil stå med vogna si utover høsten også. Og neste år vil hun muligens utvide med bord og stoler til sommersesongen.

-Jeg vil annonsere på Facebook når jeg skal ha åpent utover høsten, avslutter hun.