Aasmund og Andreas i Tolgastafetten
PÅ LÅN: Aasmund Kjøllmoen Steien gikk for Tolgas lag sammen med Tore (t.v.) og Sigurd Leren (t.h.). Foto: Lars Vingelsgård

Åsmund Kjøllmoen Steien har fortsatt skiformen inne, og gikk beste tid på sin etappe under Tolgastafetten. Også Andreas Øyen Tøraasen stilte til start fra Folldal.

Tolga-stafetten gikk i sin 50. utgave på Sætersgård stadion onsdag, med nærmere 60 lag til start. I de eldre klassene var det to folldøler på start. Aasmund Kjøllmoen Steien var lånt inn på Tolgas lag, hvor han gikk sammen med brødrene Tore og Sigurd Leren. De hadde ambisjoner om å vinne på hjemmebane, men ble slått av Alvdal og Røros/Os.

– Det gikk brukbart, men vi måtte ha full klaff for å vinne, sier Kjøllmoen Steien. Han bor i likhet med Tore Leren på Lillehammer, hvor han er trener.

Laget ladet opp til romjulsstafetten på Tolga med testrenn på Os julaften.

– Formen er ikke som da jeg satset, men jeg prøver å holde den ved like, sier Aasmund.

Det var Alvdals lag som stakk av med seieren, med Vegard Bjørn Gjermundshaug som ankermann. Også Os/Røros med Magne Horten og Eirik og Magnus Horten snek seg foran Tolga-laget.

Andreas Øyen Tøraasen gikk i juniorklassen sammen med to løpere fra Glåmos og Os. Tøraasen gikk en rask førsteetappe, men laget endte på en fjerdeplass i mål.

RASK FRA START: Andreas Øyen Tøraasen gikk hardt ut fra start på Sætersgård stadion på Tolga. Foto: Lars Vingelsgård