Aksjonerer for lokal handel på Dalholen

Nærbutikker over hele landet oppfordrer bygdefolk til å handle mer lokalt. Førstkommende lørdag blir det aksjonsdag for lokal handel på Joker Dalholen.

«Handle lokalt – velg nærbutikken» er slagordet for kampanjen, som blir arrangert i samarbeid med det statlige Merkur-programmet for distriktsbutikker.

Kampanjen vil fokusere på hvor viktig butikken er både som møteplass og salgssted for dagligvarer. Målet er å redusere handels-lekkasje og stimulere til mer lokal handel, skrives det i pressemeldingen som er sendt ut fra Joker Dalholen og Merkur.

Det er ventet at 400 butikker over hele Norge vil delta i den nasjonale kampanjen for lokal handel.

– Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde både nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Vi ønsker å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva butikken betyr for bygda, sier seniorrådgiver Per Kjetil Jørgensen i Merkur.

Etter oppstart med nytt driftsselskap 1. juni  har det vært en positiv trend med økende handel i lokalbutikken, og det setter vi stor pris på. Vi håper mange har anledning til å komme innom denne dagen, skriver Mattias Trondsgård ved Joker Dalholen i pressemeldingen.

Joker Dalholen kan forøvrig friste både med grilling, kaffe og kaker denne dagen.

– Merkur jobber for å utvikle dagligvarebutikker i distriktene slik at de kan gi et best mulig tilbud til kundene sine. Men det er like viktig at folk som bor på bygda, bruker lokalbutikken sin i størst mulig grad. På den måten kan vi sikre utsatte butikker og skape et miljø rundt lokalbutikken. Uten butikk er det vanskelig å få til vekst og tilflytting i ei bygd, sier Per Kjetil Jørgensen i Merkur.