Arrangerer juletretenning ved Fjellheim
Det blir julegrantenning som vanlig. Her fra Verket.

Øvre Folldal Bygdekvinnelag og arrangementskomitéen i Fjellheim arrangerer julegrantenning ved Fjellheim.

Første søndag i advent, altså 29. november, klokka 16 inviterer Øvre Folldal Bygdekvinnelag og arrangementskomitéen i Fjellheim juletretenning ved Fjellheim. Det blir servering av gløgg, saft og pepperkaker – og naturligvis sang rundt juletreet.

– Det er fem eller seks år siden vi tente juletreet ved Fjellheim sist. Det var en tradisjon i mange år, men så ble det slutt. Så i år er første gang vi tar opp igjen tradisjonen på flere år, sier Kirstine Prestmoen Tallerås.

Hun forteller at de har hatt litt strev med å avholde møter inne, og har måttet avlyse møter på grunn av korona.

– Så da fant vi ut at vi bare får finne på noe ute. Juletretenningen er altså et alternativ til julemøtet inne. Vi er ikke så redde for korona her i Folldal, men vi er solidariske med de generelle smittevernreglene i dette tilfellet, sier hun.

De bruker å be inn gjester på julemøtet slik at de er flere til stede enn normalt, men det har aldri vært flere enn 50, som er den nåværende grensen for innendørs sammenkomster på offentlig sted. Hun mener at de ikke når deltakergrensen under juletretenningen heller.

– Men vi er veldig forsiktige uansett. Folk kan ikke holde hverandre i hendene når vi skal gå rundt juletreet og synge. Vi blir nødt til å gå etter hverandre. Også skal vi selvsagt ha sprit! Vi kommer til å ha én fast person som deler ut pepperkaker med klype og en annen som deler ut gløgg i pappbeger. Siden det er utendørs og vi ikke kommer over deltakergrensen, trenger ikke folk registrere seg med kontaktinformasjon i forkant, sier Tallerås.

Dermed gjenstår bare ett spørsmål:

– Kommer nissen?

– Han er klar! Han kommer med pakker til ungene, og blir det noe til overs får de voksne gaver også. Han har litt av hvert i sekken sin, lover Tallerås.