Baker varmt og lærerikt
Det er liv på kjøkkenet da fokuserte bakere lager tradisjonelle skrivabrød.

Med konsentrasjonen og humøret på topp ble det bakst hos Øvre Folldal Bygdekvinnelag sitt bakstekurs.

Det var skrivabrød med mønster som var planen for bakstkurset. Hjelpsomme og kunnskapsrike damer begynner økten med en liten teoritime, etterfulgt av selve bakingen. Først og fremst så må man lage avletter, da kjevler Tone Merete Kjøllegaard ut deigen, og det stekes på en stor takke.

Tone Merete Kjøllegaar i full gang med kjevling.

Når avlettene er stekt sendes de videre til kroting. Her sitter blant annet Anette Streitlien og kroter fine mønstre. Kirstine Prestmoen Tallerås tok også med en oversikt over forskjellige åkost tegninger fra Folldal og omliggende bygder.

Her er noen krotemønstre som hører Folldal til.

Inntrykket var at man kunne være alt fra nybegynner til semi-proff til å ha det koselig med en lærerik bake økt sammen med bygdekvinnelaget.

Et ferdig skrivabrød med mønster, som ofte spises som en kaffekake eller med smør på.

Og skrivabrødene de lager, de tar de med hjem, forteller Sissel Skomakerstuen.