Bestått fagprøve og bosatt i Folldal
PÅ PLASS: Arbeidskar Preben Solly både bor og jobber i Folldal. Det trives han med. Foto: Privat.

Preben Solly (20) fikk i desember fagbrev som elektriker. Selv om lærlingtida er over, ønsker han fortsatt å jobbe i Folldal.

– Jeg trives veldig bra her som lærling hos Folldal Industrielektro, og det hadde vært flott om jeg kan jobbe her videre. Det gir varierte arbeidsoppgaver, og det er et veldig godt arbeidsmiljø, sier Preben Solly.

Han har gjennomført to og et halvt års lærlingtid, og har blant annet pendlet til Elverum for en ukes skolegang hver måned.
– Det er en fortsettelse av elektro-linja som jeg gikk på Nord-Østerdal videregående skole.

Folldal er stedet

Preben har bodd noen år på hybel da han gikk på videregående skole på Tynset, ellers har han tilbragt dagene i Folldal. Det trives han med.
– Jeg trives absolutt med å bo i Folldal. Her er det mye trivelig folk og fin natur, og ikke minst er det mange jeg kjenner. Jeg føler litt at alle kjenner alle i bygda, forteller han.

Unggutten legger ikke skjul på at han kan tenke seg å bo i Folldal når han blir eldre. Men det kan hende at han tar seg et år eller tre innom Gjøvik eller Trondheim
– Å gå på teknisk fagskole er noe jeg vurderer, legger han til.

Ribbe og familie

Gjennom sine 20 år har Preben alltid feiret jul i Folldal. Han gjør ingen endringer på rutinene i år.
– Jula feies i Folldal. Det viktigste i jula er å spise god mat og være med familie. Har ikke så mange juletradisjoner, men ribbe på juleaften er en selvfølge, avslutter han.