Blir gågruppe hver onsdag
En gå gruppe med et trykt og støttende er tanker for de følgende onsdagene.

I sentrumsområdet blir det fra den 2.oktober gåturer fra frivillighetssentralen. Kommunefysioterapeuten Olrun Tallerås skal være med å lede gruppa.

To ganger i året har Frisklivesentralen treningsperioder, da er det tilbud om gruppetreninger inne og ute. Gåturene som skal være hver onsdag fremover fra Frivilligsentralen klokken 10.30 er en forlengelse av tilbudet om ute trening.

Kommunefysioterapeuten Olrun Tallerås forteller at folk har lyst til å ha et oppmøte sammen, og det å gå i sentrum kan bli et samlingspunkt for likesinnede. I tillegg så kan mange oppleve det som både trykt og koselig å gå sammen, hvert fall hvis man er litt usikker på akkurat hvordan formen er og hva man orker.

Olrun Tallerås er leder for de kommende gåturene.

 

– Det er mange spennende stier i sentrum, så hvis noen har lyst til å være med å gå, så er det bare å møte opp så finner vi en løsning sammen, sier Tallerås.

Det oppfordres altså til at alle som vil være med på en hyggelig gåtur med fokus på rehabilitering og trening bare kan møte opp og være med. Johannes Dahl fra LHL er også med, så gruppen deles opp siden ikke alle går like fort.

– Stavgruppa til LHL har brukt å ha liknende turer på onsdager før, men vi slås oss altså sammen. Så man kan bruke stav, og generelt bare komme som man er, legger Tallerås til.

Gåturene handler nemlig om aktivitet. Hvis man beveger seg i 20 minutter hver dag, frigjøres endorfiner. Disse oppleves som smertenedsettende, og man blir lettere til sinns, og opplever kanskje mindre smerte. Gåturene hjelper også med sirkulasjon i kroppen, styrker hjertet og kan bedre kondisen.

– Det er også ikke noe rehabiliterings tilbud i Folldal, så da er det viktig at vi har noe å tilby lokalt. Dette kan også bli en arena for likesinnede, og kan i tillegg åpne til en eventuell dialog mellom fagfolk og de som er med å går.

Etter gåturen er det lagt opp til servering av vaffel på Frivilligsentralen, så da kan det være koselig å gå en tur først, også å spise vaffel sammen etterpå.

Tallerås avslutter med å si at alle er hjertelig velkommen til å være med, og at det er bare å komme som man er.