Bokanmeldelse: Humor og gapskratt
Boka Historier fra "Folldal humor og gapskratt " anbefales på det sterkeste.

Det er ikke ofte at det kommer en humorbok fra bygda, men dette har Folldal Mållag gjort noe med. "Historier fra Folldal humor og gapskratt" er en bok stappfull med morsomme historier fra oppigjennom tidene.

Boka som ble lansert på Mållagets 100 års jubileum omhandler altså humoristiske historier fra Folldal oppigjennom tidene. Redaktør for boka har vært Stein Dahlen.

-Det har tatt lang tid og innhente informasjon, samt korrekturlese alt, så han da vi møtte han på jubileumsfesten.

Kirstine Presmoen Tallerås  i Folldal Mållag forteller at de helt siden 2004 har samlet historiene til boka.

-Alt sammen er sanne historier. Det har alltid vært en god fortellertradisjon i Folldal. Stein Dahlen er god til å fortelle historier, den kunsten har han dyrket i mange år. Så han var den naturlige redaktøren for boken. Stein hadde mange historier selv, også har vi i mållaget bidratt. Det er femten år siden vi startet å samle historier, forteller hun.

Både gammel og ung

Vi har lest igjennom boka og vi kan med hånden på hjerte si at de forskjellige historiene får oss til å dra skikkelig på smilebåndene. Selv om det er de som er litt eldre som kanskje dra kjenselen på de forskjellige historiene, så funker de godt for de som er yngre også. Humor er humor og her treffer boka skikkelig godt. Boka forteller også godt om hverdagslivet i bygda på en fin måte, ikke igjennom ren historiefakta men med humor. Boka emnebasert slik at liv og helse har fått sine egne sider, folk flest, orden og oppførsel også videre. Boka anbefales på det sterkeste. Kanskje kan det bli årets julegavehit her i Folldal.

Noen utdrag fra boka kan de lese her:

Heimstad:

Det gjekk ofte for seg noko av kvart på festane i Fjellheim. Det heitte seg at somme gonger skifta tanngarden eigar. Nordli’in var ofte tilstades. Ein gong han romsterte som verst, kom ein framandkar og spurde: – Æ du frå Dovre du? – Nei sa Nordli’in, men e har tanngar’n at ein lesjing.

Kva skal ein tru:

I biltrafikken kan det vera greitt å få litt hjelp for å sjå om vegen er klar, slik som da to dalinger var ute å køyrde. – Æ det klart fra høgre? -Ja men det kjøm ein.

Fakta:

Historier fra Folldal 

Humor og gapskratt

Utgiver: Folldal Mållag

Layout: Sollhellinga as

Illustrasjoner av Anne Lise Engvoll