Carl-Ole tok med jobb og familie tilbake til Folldal
FRA ENEBAKK TIL FOLLDAL: Iver (5), Camilla Mariasdotter Uhlen og Carl-Ole Uhlen har nettopp kommet på plass i boligen i Ole Huusums vei. Foto: Lars Vingelsgård

Familien på tre har fått pusset opp barndomshjemmet til Carl-Ole Uhlen og flyttet til Folldal. – Her slipper jeg lang pendlervei og følelsen av å være på et samlebånd på vei ut og inn av Oslo, sier Carl-Ole Uhlen.

Carl-Ole Uhlen og kona Camilla Mariasdotter Uhlen var lei lang pendlervei og oppblåste boligpriser i Oslo-området. I fjor sommer bestemte de seg, og nå er de på plass i det nyoppussede barndomshjemmet til Carl-Ole i Folldal.

Pusset opp barndoms­hjemmet

Familien har latt tanken på å flytte modne i flere år, men i fjor sommer bestemte de seg for å flytte til Folldal. Huset har blitt bygget på, og fått en full renovering både innvending og utvendig.

– Vi har satt bort hele jobben, og forsøkt å bruke mest mulig lokale håndverkere, og handlet mest mulig lokalt. Vi er veldig fornøyde med hvordan det har blitt. Mange i bygda har stilt opp for at vi skulle komme raskt i mål, som vi er takknemlige for, sier han. Nederst i Ole Huusums vei har de både nærhet til sentrum og utsikt til fjella på andre siden av dalen.

Carl-Ole Uhlen har tatt med seg arbeidsplassen til barndomshjemmet i Folldal. Fra kontoret – eller kjøkkenbenken – tar han seg av oppdragene IT-selskapet leverer til kunder innen transport og spedisjon. Foto: Lars Vingelsgård

25 år i jobben

Carl-Ole tar med seg jobben i det store IT-selskapet Tietoevry som er basert på Fornebu. Nylig feiret han 25 år i jobben i firmaet, hvor han jobber med administrasjon og oppfølging av tjenester for transport og spedisjon. Han tror det vil gå bra å gjøre jobben fra hjemmekontoret som er under bygging.

– Det aller meste kan gjøres fra Folldal, men jeg regner også med å tilbringe rundt en uke i måneden i Oslo. Daglig har vi møter over Zoom med kollegene i avdelingen, inkludert lunsjmøter hvor vi kan prate om løst og fast utenom jobb. Jeg har fortalt litt om å bo i Folldal og forsøker å reklamere litt for det til kollegene mine, sier han.

– Korona gir unik muligheter

Han mener Folldal og Nord-Østerdal nå har en god mulighet til å reklamere for fordelene ved å bosette seg i distriktet.

– Tida med korona-restriksjoner er en unik mulighet for distriktet å komme seg ut av skyggen, og å trekke folk tilbake til bygda. Arbeidslivet forandrer seg fort, og mange har mulighet til å jobbe fra PC-en hjemme. I forbindelse med at vi flyttet har jeg tatt opp temaet med mine kolleger. De stiller spørsmål om det i det hele tatt finnes noe her, men blir overrasket når jeg forteller om hva man får for pengene her i form av boligpriser, og hva som faktisk finnes av muligheter, sier han.

Han har spesielt tro på Folldal som et godt sted å vokse opp for sønnen Iver.
– Folldal tilbyr veldig mye bra, med fine oppvekstvilkår. Den nye skolen er blant tingene som har imponert oss. Sønnen Iver er skrevet inn på skolen, og rekker innom barnehagen på forsommeren, sier han.

Som hjemflyttet folldøl tror han at familien vil bruke naturen mer enn de har vært vant til.
– Vi er kanskje ikke de du oftest ser gå toppturer. Vi tar friluftslivet sammen med Iver, og skal i første omgang se hva Barnas turlag har å tilby, sier Carl-Ole.

 

BOLIG MED UTSIKT: I enden på boligfeltet har han utsikt til noe av den flotte naturen i Folldal. Han regner med at turene ut i skog og fjell blir flere nå som familien er på plass i Folldal. Foto: Lars Vingelsgård