Damene på MOT “dytter” seg i form
AKTIVE MED EN DYTT: Fire av de sju som ble med på Dytt-aksjonen. Fra venstre: Eva Lohn, Åshild Sletten, Tonje Jakobsen og Ellen Randi Oldervik. Ilona Regina Veenhuizen, Anbjørn Brevik og Monica Bakken var ikke tilstede. Foto: Lars Vingelsgård

Ved hjelp av en app og et felles mål har sju av de ansatte ved MOT gått seg i bedre form i vinter. – Målet er at alle skal bli litt mer aktive, sier Eva Lohn som har satt i gang aksjonen.

I vinter har sju av de ansatte ved Miljø- og oppfølgingstjenesten (MOT) i Folldal mosjonert mer enn de pleier, ved hjelp av en app på mobiltelefonen. Åtte av de ansatte ble med på kampanjen Den store nyttårsmarsjen gjennom appen Dytt, hvor de har registrert skrittene de har gått hver dag. Til sammen har hver av dem gått distansen tilsvarende seks kjente fjelltopper; Galdhøpiggen, Romsdalseggen, Trolltunga, Stetind, Gaustadtoppen og Prekestolen.

– Målet er at alle skal bli litt mer aktive. Det har vi klart, vi har gått mye mer enn vi ellers ville gjort. Flere av oss har også fått aktivert litt av konkurranseinstinktet sitt og gått mange ekstra kilometer når en ser at noen andre topper lista, sier Eva Lohn.

De sju har også møttes for å samle skritt sammen. Også skiturer og annen trening kan enkelt regnes om til et antall skritt. – Søndag gikk vi sammen til Nygruva, vi får til å samles og være aktive når vi har bestemt oss for det, sier Eva Lohn.

Utfordrer kommune-ansatte

Lohn tror mange andre også vil ha glede av å ha en felles målsetning og følge hverandres progresjon.

– Nå vil vi utfordre andre avdelinger i kommunen til å kaste seg på et lignende aksjon, for eksempel gå distansen fra Paris til London, som blir vårt neste mål, sier Eva Lohn.

Avdelingsleder Annelise Berger er entusiastisk til Dytt-prosjektet i avdelingen sin.
– Dette skaper samhold, latter og bedre kondisjon. Brukerne våre nyter også godt av dette på mange måter, blant annet er det mye fysisk aktivitet sammen med personalet, sier hun.

TELLER SKRITT: Åshild Sletten viser fram appen Dytt, som gjengen bruker for å føre opp all aktivitet, som regnes om til skritt de går. Målet er rundt ti tusen skritt om dagen. Foto: Lars Vingelsgård