Den beste sommeren så langt
Vi tok en prat med tre bedrifter om hvordan de har opplevd sommertrafikken så langt.

Dette sier Ola Søgård, som er en av mange i Folldal som har opplevd en enorm sommertrafikk.

Folldal Sport

– Vi opplever uten tvil et økt antall besøkende. I løpet av de 20 årene vi har vært her, har vi faktisk aldri hatt så stor trafikk som i sommer, sier Ola Søgård som er daglig leder på Folldal Sport.

Med tanke på at butikken hadde stengt i påsken, var det en bekymring på hvordan fremtiden til butikken kom til å bli, men med mange besøkende etter påske gikk det bra. På Folldal Sport har det heller aldri blitt solgt flere elsykler enn i år.

– Det at elsykler nå har blitt så populært har betydd veldig mye for butikken, forteller Søgård.

Videre forventer Søgård rundt samme mengde trafikk ut sommeren.

– Mange Folldølinger bruker å komme hjem til folldalsdager, men hvordan dette blir i år er det ingen som vet, avslutter han.

Joker Folldal

Likt som på Mx Sport, kan Joker Folldal dele sentimentet til Ola Søgård om en stor sommertrafikk.

– Dette er det beste turiståret vi har hatt, sier Marie Lillekroken, butikksjef på Joker Folldal.

Utenfor butikken er det også blitt lagt ny grus for et sitteområde turistene kan bruke.

– Benkene utenfor blir brukt så og si hele tiden. Å legge grus utenfor slik at turistene har et fint sted å sitte, er noe vi har tenkt på å gjøre lenge.

Gruvekroa

Også på Gruvekroa kan det fortelles at sommerturismen er enorm.

– I dag var det så stor trafikk, at vi måtte stenge i en time for å overholde koronareglene. Det er en bra mengde besøkende, så vi er veldig fornøyd så langt, sier Håkon Gillerhaugen.

– Gruvetogene er også så fulle som de kan være med tanke på smittevern. Folk ringer og reserverer togsete både en og to dager før det skal kjøres, og det er helt nytt for meg.

Gillerhaugen avslutter med å si at det ser ut som at de har god trafikk uansett vær, og forventer at det kommer enda flere utover sommeren.