-Det er alltid morsomt å komme hjem til Folldal å ha konsert
Gruppa Svadilja holder julekonsert på Rondeslottet. Synnøve Brøndbo Plassen (bakerst i midten) fra Folldal er en av gruppas medlemmer.

Det sier Synnøve Brøndbo Plassen som i julen tar med seg sine venner hjem for å holde konsert.

Synnøve som til daglig studerer musikk i Levanger, er nok et kjent navn for folldøler flest.

-Jeg studerer faglærer i musikk og går tredje året på en bachelor, forteller hun.

Gruppa som hun er en del av heter Svadilja.

-Vi er seks stk fra forskjellige plasser i fjellregionen. Gruppa består av Nikoline Svergja og Sunniva Estensgård Leistad fra Kvikne, Bendik Smedåsgjelten Qvam fra Fåset, Berit Høisen fra Os, Karoline Mikkelsen Knutsen fra Røros og meg selv, forteller Synnøve.

-Vi spiller hovedsakelig folkemusikk både fra hjemlige trakter, litt fra andre steder i Norge, og litt fra Sverige. Vi satser på jordnær og koselig stemning, og vi synes vi har valgt ut fine lokaler til det formålet.

Interessen for folkemusikk fikk hun inn fra barns ben av.

-Interessen for folkemusikken kommer fra egen heim, der pappa er spellemann, og mamma er trekkspiller. I min familie har de drevet med folkemusikk i flere generasjoner, så det er stas for meg å oppdage, og bruke tradisjonsmusikken fra Folldal, sier hun.

-Det er alltid morsomt å komme hjem til Folldal å ha konsert, for jeg vet at folldalspublikummet er i en klasse for seg! Det er alltid mange som møter opp, og det er bestandig god stemning! Det er også morsomt å vise frem noe av folkemusikken vi har i bygda, både i ny og gammel drakt. Jeg skulle ønske flere tok i bruk den tradisjonsskatten vi har i bygda, avslutter Synnøve.

Detaljer for konserten finner du i vår aktivitets kalender.