Det gode møtet

Møteplass mellom flyktninger og andre mennesker.

Lørdag var det møteplass på Folldal frivilligsentral for alle som ønsket et sted å treffes mens det pågår en stor militærøvelse i vårt område.

Arrangør var flyktningetjenesten i Folldal kommune og Folldal Menighetsråd. Folldal Menighetsråd hadde fått pengestøtte fra biskopen til å arrangere «det gode møtet» kunne leder i menighetsrådet Anne Helga B. Øian fortelle.  Også Sigrun Aaseng fra menighetsrådet var med og stekte vafler og kokte kaffe.  Fra Flyktningetjenesten i Folldal kommune var Kristin Alstad tilstede. To av årets konfirmanter i Folldal, Isabella Bakken og Charlotte Bakke var med og serverte.

Det var en god blanding av både flyktninger og andre som møtte opp. Ekstra populært var det for barna å kunne spandere vafler til soldatene som satt i tanksen. Soldatene fra Slovenia satte stor pris på vaflene og de kunne fortelle at de ikke var vant til den kulden som var i Folldal. I dag var det rundt null grader, og de trodde ikke på at det kunne bli ned mot 40 kuldegrader her i området.

Anne Helga B. Øian, Sigrun Aaseng og Kristin Alstad var fornøye med oppmøtet

En av flyktningene, Saba Haile Tesuf kunne fortelle at det ikke hadde vært noen store problemer med den store NATO-øvelsen, men hun syntes det var litt plagsomt til tider. Hun kunne imidlertid fortelle at det hadde vært et kjempeflott informasjonsarbeid utført av kommunen, skolen og flyktningetjenesten i forkant av øvelsen.

Isabella, Charlotte, Mattis og Minna spanderte vafler på de slovenske soldatene
Saba med sine to barn Timnit og Sinit var glad for å kunne treffe andre på denne lørdagen under den store NATO-øvelsen