– Det har vært et eventyr å jobbe for Leteng AS
SLUTT: Det er snart slutt for firmaet Leteng AS sin historie på Tynset. Knut Flyen blir sistemann som slutter når jobbene nå flyttes til Oslo. - Jeg er åpen for nye utfordringer, sier han. Foto: Anne Skjøtskift

Etter 27 år på samme arbeidsplass har Knut Flyen bare godt å si om bedriften han har vært ansatt i.

– Vi har vært igjennom en enorm utvikling, både teknologisk og økonomisk. Ketil Leteng startet det hele i låven sin på Fåset i 1984, og jobbet alene til 1987. Da jeg ble fast ansatt i 1994 var de fire ansatte og omsatte for 4,5 millioner. Nå er vi 18 og omsatte for 76 millioner i 2019.

Leteng AS var tidligere en produksjonsbedrift, men all produksjon ble lagt ned i 2009. I dag er de en av Norges ledende IT og AV distributører, og har de fleste ansatte i Oslo. På det meste hadde de 11-12 ansatte på Tynset, men nå er det bare to igjen. Fra nyttår er hele firmaet stasjonert i Oslo.

– Det var ikke planlagt at jeg skulle jobbe her så lenge, men jeg trivdes godt og bare ble her, sier Knut Flyen, som opprinnelig er folldøl.

Han ble oppringt av Ketil Leteng like etter at han kom hjem fra militæret i 1993. Da hadde Leteng fire ansatte og hadde fått en ordre på alt av kabler til tidtakingsutstyret til OL på Lillehammer året etterpå. Da var det ikke annet å gjøre enn å ansette flere folk.

– Planen var egentlig å ta mer utdanning, men så langt kom jeg aldri. Det var fristene å slå til på tilbudet fra Leteng.

27 år uten å kjede seg

Knut Flyen har utdanning fra videregående skole, og har klart seg bra med det. Først innen elektronikk og telematikk på daværende Trontun videregående skole på Tynset, så innen kontor og datateknikk fra videregående på Hamar. Sommeren 1994 fikk han tilbud om fast jobb som selger og produksjonsleder hos Leteng, og slo til. Senere ble han salgskonsulent og har de siste årene vært innkjøpsansvarlig.

– Det har bestandig vært givende og interessant å jobbe her, og den utviklinga som har vært i bransjen har gjort at det aldri har vært kjedelig. Det har aldri føltes som om jeg har drevet med det samme i 27 år, forteller Flyen med overbevisning.

– Ketil var flink til å inkludere oss ansatte i det som foregikk, slik at vi fikk en eierfølelse til firmaet. Arbeidsmiljøet har alltid vært veldig godt, og vi fikk også mulighet til å kjøpe oss inn i bedriften.

Gründeren Ketil Leteng solgte firmaet sitt i 2010, og Leteng AS er nå et datterselskap under Lagercrantz Group AB.

– Leteng AS har alltid vært opptatt av at vi skal være i forkant, vi skal være både best og først. Da er det artig å være på jobb.

Åpen for det meste

Leteng AS skal være ute av Kompetansesenteret innen 31. desember, men Knut Flyen skal jobbe videre ut regnskapsåret, det vil si til 31.mars 2021. For ham er det ikke aktuelt å bli med på flyttinga til Oslo.

– Jeg har fått ei løsning med hjemmekontor fra nyttår og ut mars, som en overgangsperiode. Deretter må jeg se meg om etter en annen jobb. Her har jeg vært innom både produksjon, salg, innkjøp og styrearbeid. Dette er erfaringer som kan brukes videre i mange sammenhenger, så det ordner seg nok.

– Jeg er åpen for det meste. Nå er jeg 48 år, og hvis jeg noen gang skal prøve noe nytt så passer det veldig godt å gjøre det nå, sier sistemann på jobb hos Leteng AS på Tynset.