En værmessig tragedie, men mai er i ferd med å bli bedre
Arkivfoto.

Mai måned har vært så langt vært usedvanlig kald, men de nyeste værprognosene tyder på bedring denne uken.

Denne uken vil alle landsdelene i Norge komme opp mot 20°C. For mange har nok slike temperaturer vært etterlengtet en stund. Mai så langt har hatt en gjennomsnittstemperatur på 2,1 C°. Gjennomsnittet for en vanlig mai i Folldal er 5,6°C.

Den laveste temperaturen for mai måned er -9,8°C. På de siste åtte årene har det bare vært målt  lavere temperatur én gang i mai da gradestokken krøp ned til -10,4°C. Dette var i fjor, hvor gjennomsnittstemperaturen var 4,5 °C.

2018 hadde den varmeste mai måneden med en gjennomsnittstemperatur på 10,6. Da viste gradestokken hele 27,2°C den 30. mai. Året med den desidert fuktigste mai måned var 2013. Totalt kom det 72,6 millimeter (mm) i løpet av mai. Så langt har det falt 7,7 mm i årets utgave.

Mer statistikk om tidligere temperaturer kan du se i grafen nedenfor.

Grafen viser utviklingen i temperatur og nedbør for mai måned 2012-2020. Tall: yr.no                                      Graf: Vegard Kjøllmoen Steien.

 

Yr melder om en jevn temperaturstigning utover i uken, hvor høydepunktet blir helgen der gradestokken passerer 20. Dermed går det mot en særdeles varm og fin pinseaften i Folldal.