Endrer vedtaket om pålagt karantene ved innreise
ENDRER VEDTAKET: Folldal kommune, her representert ved rådmann Torill Tjeldnes, og de andre kommunene i regionen endrer vedtaket om karantene ved innreise fil Fjellregionen.

Folldal, Alvdal, Rendalen, Tolga og Tynset endrer vedtaket om pålagt karantene ved innreise til sterk anmodning om karantene.

Kommunene Folldal, Alvdal, Rendalen, Tolga og Tynset fattet 19. mars likelydende vedtak, gjeldende i sju dager fram til 26. mars basert på smittevernlovens § 4.1 for å bremse spredning av koronaviruset inn til kommunene.
– Alle deltakende kommuner har opplevd stor støtte for dette vedtaket fra privatpersoner og bedrifter. Vårt inntrykk er at forståelsen for smittesituasjonen er svært god og at mange gjør sitt ytterste for å hindre spredning av smitte, skriver Folldal kommune på sin hjemmeside.

Endrer vedtaket

Det er den 25. mars blitt enighet mellom disse kommunene om at vedtak fra 19. mars ikke forlenges. Det erstattes av en sterk oppfordring om at personer som kommer inn i kommunene fra et område utenfor Fjellregionen oppfordres til hjemmekarantene i 14 dager for å redusere faren for spredning av koronavirus.

Kommunene støtter regjeringa sitt mål i å utsette og stoppe videre spredning av Koronaviruset. Vi anmoder sterkt om at råd som er gitt til bedrifter og enkeltpersoner videreføres i tida framover for å hindre spredning av smitte.
– Det trengs ikke lenger å søke om dispensasjon, men alle kommunene i dette samarbeidet er behjelpelig med gode råd for smittevern til bedriftene.