Et aktivt lag

Folldal Turlag ble stiftet 24. januar 1995. I dag er de ca. 300 medlemmer med stort og smått.

De arrangerer fellesturer både sommer og vinter, bl.a. «Ti på topp» og har ansvaret for oppkjøring av turskiløypene vinterstid. Turlaget er også medarrangør av den populære stolpejakten, dette er i samarbeid med Folldal IF orienteringsgruppa og Folldal kommune ved folkehelsekoordinatoren.

Hovedformålet med turlaget er å stimulere til økte trim- og mosjonsaktiviteter, samt sosialt samvær for folk f.eks. ved å arrangere turmarsjer, utflukter og historiske vandringer.

Når det gjelder løypekjøring vinterstid så er dette basert på støtte fra kommunen, støtte fra reiselivsbedriftene og øvrig næringsliv. I tillegg kommer støtte fra privatpersoner enten i form av medlemskap i turlaget eller ved et valgfritt bidrag som løypevenn. Det vil være de økonomiske rammene turlaget rår over, som bestemmer hvilket løypetilbud vi kan ha i Folldal.

På skisporet.no kan du følge løypemaskina og se hvilke løyper som til enhver tid er oppkjørt.

Turlaget har planer om å holde Nygruvhytta åpen hver dag kl. 11-16 fra og med lørdag13.april til og med søndag 21.april. Forbehold om vær- og føreforhold, kan Elin Blæsterdalen i turlaget fortelle. I tillegg kan Elin fortelle at det blir isbading i Kroktjønna skjærtorsdag 18. april kl. 1600. Her blir det mulighet for et forfriskende bad, og alle er hjertelig velkommen, dette er i regi av Folldal Isbaderlaug.