Fikk ikke regning – ga sjenerøs gave istedet

I dag ble alle de frivillige som har jobbet med sansehagen æret av Bo- og Servicesenteret. Med seg hadde de frivillige en skikkelig gladnyhet.

Det var helt tilbake i 2009 at arbeidet med hagen begynte. Da henvendte Folldal Bo- og Servicesenter seg til Lions for å høre om de kunne hjelpe til med sansehagen. Dette sa Lions ja til og de har bekostet alle materialer som har blitt brukt i hagen. Flere foreninger har oppigjennom årene stilt frivillig opp for å gjøre en innsats, men arbeidet tok fart og ble nesten sluttstilt for en liten stund siden. Da med særlig innsats av John Oddleif Bakken leder i Folldal pensjonistforening.

Hele sansehagen var pyntet opp og det var live musikk fra trekkspillklubben. Etter at Else Laila Tuveng som er enhetsleder for helse, rehabilitering og omsorg overrakte blomster til dugnadsgjengen sa hun at dette ikke hadde vært mulig uten deres frivillige innsats.

-Det er lett å be folk til dugnad her i Folldal, forteller John Oddleif som med seg denne dagen hadde en stor gladnyhet og komme med.

-Det har seg slik at vi har purret og purret på maskinentreprenøren for og få regning på arbeidet som de har gjort her men det kom ingenting. Dette hadde vi så mye arbeid med og purre på at jeg tilslutt bare ifra til firmaet at dette måtte sees på som dugnad. Dermed har vi 20 000 kroner til overs som skal brukes til møblering i hagen, sa John Oddleif til de fremmøtte med et stort smil om munnen.

Dette syntes Tuveng naturlig nok var stor stas og foreslo at de skulle samråde seg med de ansatte for å legge en plan på hva av utemøbler de skulle kjøpe.

John Oddleif berømmet også samarbeidet med enhetsleder Else Laila Tuveng.

-Det var først etter at hun kom inn i bildet at det ble fart på sakene, sier han.

Etter seansen ble det hele avsluttet med god musikk fra trekkspillklubben, bløtekake, soin grøt, vafler og kaffe.