Flott levert av årets musikkommune

Sangens- og musikkens dag ble feiret i kveld med en flott konsert på flerbrukshuset. En kveld som både inneholdt mye god musikk men også noen prisutdelinger.

Egentlig startet konserten i kveld allerede i ettermiddag da janitsjaren og skolekorpset laget en såkalt «flash mob» utenfor Prix i dag. Dette skjedde fordi det er musikkorpsenes år i år og alle landets korps oppfordres til å ta en «flash mob» for å lage litt liv og røre. For de som ikke vet er en «flash mob» en gruppe mennesker som plutselig samles på et offentlig sted, der de sammen utfører en uvanlig og ofte morsom handling, for deretter å spre seg igjen.

Da selve konserten startet gjorde korpsene «flash mob» igjen men da innendørs på flerbrukshuset. Deretter var det Folldal skolekorps sin tur og de spilte tre sanger. Etterpå tok koret Rett og Slett over og blant annet utdrag fra Abba.

Så tok konferansier for kvelden Ole Petter Berger opp det faktum at Folldal er årets musikkommune og deler av begge korpsene sammen med Rett og Slett sang en hyllest til Arne Olav Vårtun som har gjort en fabelaktig innsats for musikklivet i mange år og er en medvirkende faktor til at Folldal fikk årets pris. Vårtun fikk så overrakt blomster. Det ble også nevnt noen ord Ragnhild Moan hadde skrevet, hun vant i sommer Terje Vasskogs minnepris, om hvor mye bygdas musikkliv hadde betydd for henne.

Det ble også prisutdelinger nemlig ungdommens musikkstipend som deles ut hvert år av Øvre Folldal Bygdekvinnelag. Prisen i år ble delt av to personer. De heldige i år var Åshild Sveen Gussgard og Michael Ferrari som begge hadde utmerket seg med sin musikalitet.

Etter dette sang Rett og Slett sang sammen med janitsjaren sangen Mountain music.

Folldal Trekkspillklubb tok så over og inviterte til allsang med sangen Folldals Rose. De spilte også blant annet en livlig reinlender.

Etter pausen så startet Ekko Heimklang med å synge tre sanger. Etter dette entret Folldal Janitsjarkorps scenen og spilte hele fire sanger for publikum.

Konserten ble avsluttet med et stort fellesnummer.

Det er ingen tvil om hvorfor vi er årets musikkommune, når man i løpet av en slik ser og hører den utrolige bredden og nivået på bygdas musikanter.

Se vår bildeserie fra konserten her: