Folldal en  perle

Ønsker du og reise til Folldal? Her finne du gode tips til hva og gjøre og hvor du kan bo

Folldal kommune har landets høyest beliggende kommunesenter (712,5 meter over havet) og preges av storslått natur med fjell og vakre seterdaler. Bygda ligger ved foten av Rondane og Snøhetta. Området har også mange interessante spor etter siste istid, så vel som fra de første fangstkulturene. Innen kommunen finnes Norges lengste seterdal (55 kilometer), Einunndalen. I Einunndalen er det fortsatt aktiv setring om sommeren på setere bygd allerede på 1700-tallet. Nesten halvparten av kommunens areal er vernet gjennom landskapsvernområder og nasjonalparker. Deler av Rondane nasjonalpark og Dovre nasjonalpark ligger i Folldal.

Bo

I Folldal har du varierte muligheter for og overnatte. Alt fra camping til hotell. Noe forslag er Fjellsyn Camping, Folldal Fjellhotell eller Grimsbu Turistsenter.

Gjøre

Om vinteren er Folldal et eldorado for langrennsentusiasten. Milevis av preparerte løyper finnes i hele bygda, i skog og mark såvel som på høyfjellet. For mer info om løypenette gå inn på Folldal Turlag sine nettsider.

Folldal er om sommeren perfekt for de som liker å gå i fjellet. Bygda er ypperlig som utgangspunkt for turer i Rondane for eksempel. En mengde topp ti turer kan gjøres her. I tillegg har vi Norges flotteste og lengste seterdal, Einnundalen, som er vel vært et besøk. I tillegg kan man anbefale Kakelldalen som går to mil innover i fjellet fra Folldal/Krokhaug. Grimsdalen og Dørålen går innover mot Rondane og byr på en blanding av storslått natur og vakkert kulturlandskap. Dørålseter og Grimsdalshytta er populære overnattingssteder for de mange fotturistene i Rondane . Stiftelsen Folldal Gruver er også verdt et besøk med blant annet naturhistorisk museum og togturer inn i den gamle gruva.

Nasjonal turistveg Rondane er en av 18 utvalgte vegstrekninger. Den går fra Muen og fra Sollia Kirke til Folldal. Vegen følger østsiden av Rondane nasjonalpark og veksler mellom kulturlandskap og det fantastiske fjellmassivet. Kjøreturen langs de blå fjellene er en opplevelsesreise i natur, kultur og geologi. Vel verdt en kjøretur!