Folldal Gruver vil fortsette som turistinformasjon

Stiftelsen Folldal Gruver mener de er det naturlige stedet for turistinformasjon og søker kommunen om støtte for 2019.

– Vi er den største besøksattraksjonen i bygda og når et nok så stort publikum. Det er det største argumentet for at vi bør drive en turistinformasjon for Folldal. I tillegg har vi en beliggenhet som gjør at man ser store deler av bygda og Rondane, sier daglig leder i Stiftelsen Folldal Gruver, Torstein Johnsrud, til folldalsportalen.no

Som turistkontor mottar de henvendelser på mail og telefon, samt drifter nettstedet Opplev Folldal. Nå søker de Folldal kommune om 60 000 kroner for å videreføre driften av Folldal Turistkontor i 2018.
– Det er penger som skal gå til drifting av turistkontoret, legger han til.

Kontinuitet gjennom ti år

Stiftelsen Folldal Gruver har drevet turistinformasjon for næringsforeningen i Folldal siden 2008. Turistnæringen i regionen har vært i positiv utvikling de senere år. Dette bekrefter behovet for et bemannet infokontor, skriver de i søknaden til kommunen.
– Lokaliseringen ved kommunens største besøksattraksjon gir god ressursbruk. Faste ansatte er til stede året rundt. I høysesong blir sommeransatte satt inn i tilbudene i nærområdet; alt fra hvor man får kjøpt drivstoff, dagligvarer og fiskekort, til opplevelses – og overnattingstilbud. De blir naturligvis også godt kjent med historien, der gruvedrifta spiller en vesentlig rolle.

Finværet ga nedgang

Johnsrud begynte i jobben som daglig leder i mai. Han kan fortelle at årets besøkstall viser en nedgang sammenlignet med fjoråret. Det gjør han ikke skremt.
– Vi skylder en del på at sommeren har vært spesiell med det flotte været. Det har vært en generell nedgang i museumssektoren når det gjelder besøkstall. Veldig mye godt vær er en klassiker som ikke er bra for museer, forteller Johnsrud.

Lys fremtid

Den forholdsvis ferske daglige lederen legger ikke skjul på at det har vært enormt mye å sette seg inn i. Stiftelsen Folldal Gruver er en mangfoldig bedrift, mener Johnsrud.
– Jeg har lært mye den siste tiden, og det kommer til å være mye å lære fremover.

– Hvordan ser du på fremtiden til Folldal Gruver?
– Den er absolutt lyst, og jeg ser masse potensiale.