Folldalskonferansen over for denne gang
LO i Nord-Østerdal arrangerte Folldalskonferansen i går torsdag. Her ser vi leder Ronne Bekken Larsen og nestleder Mali Solvang.

Årets Folldalskonferanse i regi av LO i Nord-Østerdal ble avholdt i går på Gruvekroa. Hovedfokuset i år lå på vindkraft og energipolitikk.

Første innleder under årets konferanse var ved LO innlandet og distriktssekretær Iver Erling Støen. Han fortalte forsamlingen litt om hvordan LO Innlandet skal jobbe fremover nå som to fylker blir til et. Neste innleder var Geir Schjølberg fra Sparebank 1 Østlandet. Dette er banken som LO er med å eier en del av.

Hovedtemaet var energipolitikk og her kom Arne Byrkjeflot fra Nei til EU.

-Hovedtemaet i år var om Acer, utenlandskabler. Litt generelt om energipolitikk. Og Arne Byrkjeflot kom med litt faktainformasjon rundt dette, forteller leder i LO i Nord-Østerdal, Ronny Bekken Larsen.

Stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen fra AP var tilstede i går under Folldalskonferansen.

På tampen av dagen kom den politiske diskusjonen som hvert år er en del av konferansen. I år tok den for seg den politiske situasjonen med AP, SV, SP og Rødt. Her ble AP representert av stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen, SP ble representert av Even Moen og Rødt ble representert av Svein Ørsnes.

De tre hadde litt forskjellig innfallsvinkel på den politiske situasjon. Sandtrøen fokuserte på den politiske utviklingen under dagens regjering som han mener ikke er bra. Det er kjent fra før at Sandtrøen både har kritisert sentraliseringspolitikken han mener regjering fører. Even Moen som er ordfører for Stor-Elvdal for SP, tok for seg de utfordringene som regionen vi er i har. Ørsnes snakket mye om fylkespolitikk og de utfordringene som ligger der.