Forbereder seg til NATO øvelsen
Store mengder matvarer ankom Fjellsyn i dag.

Store mengder provianter, blant annet hele 5600 flasker med vann, ankom i dag Fjellsyn Camping som nå forbereder seg på storinnrykk av soldater fra og med søndag.

De første soldatene kommer allerede på søndag, mens storparten av de spanske soldatene kommer på tirsdag. I alt er det cirka 230 mann som kommer på campingen, og i tillegg skal det være 40-80 mann innlosjert på Fjellheim.

-Det å ha litt over 200 man her er ikke så spesielt, det har vi hatt mange ganger, men det er litt spesielt at det er soldater innrømmer Grete Dalløkken Dundrud ved campingen, som ser frem til noen spennende arbeidsuker.

Hun har allerede hatt besøk av noen franske og italianske soldater og venter i dag på at den første offisielle spanske delegasjonen skal komme innom for å se seg litt rundt.

Forsvaret har sørget for at ingen av soldatene skal tørste under øvelsen. Hele 5600 flasker med vann er levert til campingen i tillegg til at Fjellsyn selv har ordnet med store mengder kioskvarer.

-Det er jo litt tullete at de ikke kan drikke vann fra springen, det er jo mye bedre enn flaskevann, kommenterer Lars Dunderud som var travelt opptatt med å gjøre i stand campingen til søndagens innrykk.

Håkon Magne Skjøren er mannen som har fått oppdraget med lage mat under NATO øvelsen.

Håkon Magne Skjøren er mannen som har fått ansvaret for at de spanske soldatene skal få i seg god mat under NATO øvelsen. Han er kjent for de fleste som en meget dyktig kokk fra Breisjøseter og Brehaug Matopplevelse. Håkon Magne forteller oss at hele 15 mann skal jobbe på kjøkkenet og servering på skift. Han var med sine hjelpere på plass i dag for og ta i mot varer. Hele kjølen til den restauranten i andre etasje var fylt opp til randen da portalen var innom. Det var faktisk så mye matvarer at Håkon Magne har måttet supplere med en egen ekstern kjølehenger. Han regner med at det blir hektiske uker fremover.

-Det blir nok 18 timers dager, i hvert fall på meg, forteller han med et smil om munnen.

Store mengder matvarer ankom Fjellsyn i dag.