Første koronatilfelle i Folldal
FØRSTE TILFELLE: Folldal har fått sitt første koronatilfelle. Ordfører Kristin Langtjernet opplyser at vedkommende er i isolasjon og ikke har vært i kontakt med andre. Arkivfoto

Folldal kommune har fått sitt første koronatilfelle. Vedkommende er i isolasjon, og har ikke nærkontakter i kommunen. 

– Vi har en person med påvist smitte i Folldal, og vedkommende er i isolasjon. Dette er en person som ikke er fastboende og folkeregistrert hos oss, men som er arbeidsinnvandrer. Vedkommende kom tilbake til Norge 21. oktober og ble testet på Gardermoen. Vedkommende fikk en positiv test, og oppholder seg i isolasjon, sier ordfører Kristin Langtjernet. 

Ikke lokal

Personen har kun hatt kontakt med én arbeidskollega, som også er testa og negativ. Arbeidsgiver, som heller ikke er lokal, følger opp vedkommende. Den smittede er symptomfri. Langtjernet sier det er viktig å fortsette med gode rutiner. 

– Det kom litt nærmere hos oss også, så vi må fortsette å være flinke på håndhygiene, holde avstand og holde oss hjemme om vi er syke. Vi i kriseledelsen har ikke snakket om “om” men “når”. Slik har det ligget an til at de kunne bli, og da må vi håndtere dette på en god måte, sier ordføreren, og berømmer også kommunelege Barbara Inauen. 

Gode rutiner

–  Vi skal jobbe hardt for å få smittetiltakene våre til å fungere, og også klare å ta vare på de som blir rammet. Det er fort gjort å lage et negativt stempel, men vi synes vi har vært flinke på å finne gode løsninger og gode tiltak slik at alle blir best mulig ivaretatt, understreker Langtjernet.