Fra Brasil og hjem til Folldal
HJEM TIL JUL: Marit Enget (til høyre) var for en måned siden i Brasil, men nå er hun i Folldal for å feire jul. Foto: Privat.

I november var Marit Enget (19) i Brasil sammen med folkehøyskolen. Nå er den unge folldølen tilbake i hjembygda for å feire jul.

– Jeg trives veldig godt på folkehøyskolen. Det er et godt miljø med veldig mange hyggelig folk, sier Marit Enget til folldalsportalen.no

Hun begynte i høst på Molde Folkehøyskole, og har valgt fotball som sin linje.
– På mandager er det ulike valgfag, for eksempel kreativ hobby eller toppturer. Resten av hverdagene går i fotball, mens det på lørdag er obligatorisk skole med mange forskjellige aktiviteter, forteller hun videre.

Fattigdom og maskingevær 

Sammen med folkehøyskolen dro Marit til Brasil i november. De var alle forberedt på en mye lavere standard enn hva de er vant med fra Norge.
– Likevel fikk man en «oi» inni seg. Det var helt annerledes enn her hjemme. Vi besøkte blant annet et barnehjem, og der var gulvet av jord. I tillegg er det ekstremt høy kriminalitet, og i tillegg var det helt normalt at man gikk rundt med maskingevær, forteller hun.

Marit slår uansett fast at det var en kanontur til Brasil, og de besøkte blant annet Rio de Janeiro. Folkehøyskolen prøvde seg blant annet på surfing, og de besøkte den ærverdige fotballstadion Maracanã.

Jula feires i Folldal

Omtrent i midten av desember kom Marit hjem til familien i Folldal. For hennes del feires jula i Folldal, og hun er opptatt av å være med familie og ta vare på de gode juletradisjonene.
– Det var godt å komme hjem, og det er alltid like hyggelig å treffe igjen venner i løpet av jula, avslutter hun.

GODT MILJØ: Marit trekker frem det gode miljøet på Molde folkehøyskole som det beste. Foto: Privat.
GODT MILJØ: Marit trekker frem det gode miljøet på Molde folkehøyskole som det beste. Foto: Privat.
FOTBALL FOR TRÆFF: Marit trener fotball både med folkehøyskolen og med fotballaget Træff. Foto: Privat.
FOTBALL FOR TRÆFF: Marit trener fotball både med folkehøyskolen og med fotballaget Træff. Foto: Privat.