Frivilligsentralen gjør gode penger på loppeutsalg
STORT UTVALG: Anita Kristoffersen, til venstre, og Marita Nyheim er fornøyde med utvalget på Folldal Frivilligsentrals loppeutsalg. Hverken salget eller utvalget har blitt mindre på grunn av koronapandemien. Foto: Privat

På tross av pandemien avholder Folldal Frivilligsentral sine tradisjonelle loppemarkeder omtrent som vanlig. Det gir viktige kroner i kassa. - Så langt, med utsalgene før sommerferien og nå i høst, har vi fått inn 50.000 kroner, sier Aina Therese Bakke i Folldal Frivilligsentral fornøyd.

Ifølge Bakke går pengene direkte til den daglige driften av frivilligsentralen.

– Loppeutsalgene gir god inntekt til drifta. Vi har en stor møteplass og mye som skjer her, så pengene vi får inn går til å holde hjulene i gang, sier hun.

Mer tid til å rydde

Så godt har tilsiget av lopper vært den siste tiden at hun priser seg lykkelig over å kunne holde åpent på tross av pandemirestriksjonene.

– Det er tydelig at folk har hatt mer tid til å rydde under pandemien. Det har vært en jevn og god innstrømming av lopper hele året. Det er faktisk godt å holde åpent slik at vi ikke drukner i lopper, sier Bakke om det som må kalles et luksusproblem.

STORE LOKALER: På grunn av koronapandemien har loppene blitt lagt ut omtrent som i en vanlig butikk. Med store lokaler går det greit å holde seg innenfor smittevernreglene. Foto: privat

Utsalget har holdt åpent hver torsdag i august og september, og kommer i tillegg til å holde åpent noen utvalgte dager denne måneden.

– Vi har tatt med noen dager i oktober, blant annet i forbindelse med høstferien. Dagene på tampen av oktober er de siste som er planlagt i år, sier Bakke.

Som vanlig blir de å finne i frivilligsentralens lokaler på Verket skole.

– Lopper tar vi imot hele året i Frivilligsentralens lokaler, så folk må gjerne fortsette å levere, sier hun.

Utsalg, ikke marked

Lørdagene 17. og 31. oktober blir de to siste loppedagene dette året. Også disse som utsalg, framfor marked. Bakke forklarer forskjellen.

– Vi har hatt loppemarkedene som to store happeninger i løpet av året, med kaffesalg og auksjon. Vi fant ut at det ble vanskelig slik situasjonen er nå, og tenkte at vi måtte finne en annen vri for å få det til.

Auksjonen og kaffesalget samlet for mye folk og måtte kuttes ut, forklarer hun. Et utsalg over flere dager ble løsningen.

– Nå går folk rundt her omtrent som i en vanlig butikk. Vi har store lokaler, så folk kan holde god avstand, og folk er flinke til å vise hensyn, sier Bakke.

Hun karakteriserer varene de mottar og selger som hele, fine og i orden. Det er både gammelt og nytt.

– Vi får inn mye bra og fint, og det som er uinteressant for noen er veldig spennende for andre, sier hun avslutningsvis.

Artikkelen er skrevet av Morten Haugseggen