God gjennomføring av Østlandsmesterskapet: – Dugnadsånden er strålende
MANGE I SVING: Dugnadsarbeidet i Stormoegga under Østlandsmesterskapet var avgjørende for et vellykket arrangement. Foto: Torstein Sagbakken.

Rennleder Arne Olav Vårtun er fornøyd med gjennomføringa av Østlandsmesterskapet i skiskyting. Han roser den enorme dugnadsviljen.

– Gjennomføring gikk veldig bra. Det var veldig fine forhold. I tillegg er det flott trening for oss, sier rennleder Arne Olav Vårtun.

Han sier at Østlandmesterskapet som ble avholdt 9. og 10. februar var god trening frem mot junior-NM i 2020. Det var 200 deltagere med under årets Østlandsmesterskap, og under neste års junior-NM anslår Vårtun en dobling av antall deltagere.
– Under forrige helgs arrangement var det en del mindre løpere enn vi håpet på. Geografisk ligger vi litt i utkanten i forhold til skikretsen. I tillegg var det renn i regionen både før og etter Østlandmesterskapet, fortsetter Vårtun.

Imponert over dugnadsånden

Under et stort arrangement dukker det alltid opp noen utfordringer. Vårtun roser hvordan alle som jobbet dugnad under Østlandmesterskapet løste utfordringene som dukket opp.
– Jeg må rose absolutt alle dugnadsfolkene som stillte opp gjennom hele helga, sier han.

Vårtun sier at det som alltid var enkelt å få samlet nok mennesker til alle dugnadsoppgavene. Han synes det er flott å se at både medlemmer av Folldal Idrettsforening, og ikke-medlemmer, som stiller opp på dugnad i Stormoegga.
– Det er et nytt renn om to uker, og da blir det mange nye som blir satt opp. Vi fordeler belastningen utover, og prøver at færrest mulig må trå til begge helgene. Uansett må jeg understreke hvor villig folldølene er til å bidra på dugnad, forteller han.

Gir ringvirkninger

Idrettslaget sitter igjen med noen titusener kroner, opplyser Vårtun. Selv om ikke Østlandsmesterskapet er noe gullgruve, mener han det ga positive ringvirkninger til kommunens næringsaktører.
– Jeg håper næringslivet og handelsstand setter pris på arrangementet. Et slik mesterskap gir økt inntekter til butikker, og flere benytter seg av overnatting i kommunen, sier han.

Glad for å ha gjennomført

Under helga hvor Østlandmesterskapet ble arrangert var det mildvær i Stormoegga. Under arrangementet er kuldegrensa på minus 15 grader.
– Vi er glad for at vi fikk gjennomført. Vi var heldige med været. I forhold til temperaturen er det litt bingo i Folldal, avslutter Vårtun.