Go’været kommer
Det er meldt fint vær 17. mai. Faktisk finere enn det har vært på nasjonaldagen på veldig lenge.

Mange hadde nok fryktet dårlig vær til 17. mai. Fortvil ikke, metrologoene lover godt vær. Faktisk så godt vær på nasjonaldagen som det ikke har vært på veldig veldig lenge.

På Yr.no forteller langtidsvarselet at det skal være oppholds og en god del sol på nasjonaldagen. Temraturene varier fra elleve grader om morgenen til hele sytten grader imellom klokken 14-20.

Til NRK sier meteorolog Magnus Ovhed at det blir perfekt bunadsvær. Vi har et høytrykk i Norskehavet som beveger seg sakte nordover. Mot slutten av uka legge det seg rett over Nordland. Høytrykket har med seg varmere luftmasser og vil gi gradvis varmere vær. Det betyr mer eller mindre perfekt bunadsvær på nasjonaldagen. I Sør-Norge vil det bli fra 10 til over 20 grader på det varmeste.

Ifølge værtjenesten Storm.no som leverer værmeldingen til TV2 så har de nesten samme tempraturer på sitt langtidsvarsel som Yr.no. Her sier tallene at det blir imellom 8-16 grader på nasjonaldagen.

Ifølge TV2 sier energimeteorolog hos StormGeo, Frode H. Korneliussen at sannsynligvis vil den kalde perioden være over til helgen. Det blir ikke nødvendigvis veldig mildt og varmt, men det blir i hvert fall ikke noe sjanse for snø.

Ifjor var det litt kaldere den 17. mai med en toppnotering på 13 grader. Og været for 2017 viste en toppnotering på 16.6 grader men dette var da på kvelden. I 2016 ble det varmeste 10.2 grader. Folldalsportalen har sjekket temperaturen helt tilbake til 1985 og det er faktisk ikke vært meldt inn offisielt til Meteorologisk Institutt noen temperaturer over 17 grader på nasjonaldagen. Så dette lover svært så godt for årets 17. mai feiring og det kan se ut til at denne dagen blir varmere enn den har vært på veldig lenge.

Kilder: Meteorologisk Institutt.