Gratulerer så mye med hundreårsdagen, Ingebjørg!
BURSDAGSBARNET: Ingebjørg Marie Lien fikk feire den store dagen med kjente og kjære.

2. juli 2020 er en helt spesiell dag for Ingebjørg Marie Lien. Hun har bursdag, og blir med det den eneste i bygda med en tresifret alder.

Det ble en flott markering for Ingebjørg Marie Lien. Med besøk av familie, venner og ordfører ble den spesielle dagen komplett. Dagen ble markert med kaker, kaffe og sang, før også telegrammet fra kongen kom på bordet. Ingebjørg er med det den eneste nålevende folldølen som har rundet 100 år. Ordfører Kristin Langtjernet var glad for å kunne møte dagens jubilant.

– Det er ikke hver dag man har anledning til å møte en hundreåring! Nå skal jeg forsøke å strekke meg etter din alder og bikke hundre år selv, sier den lattermilde ordføreren til bursdagsbarnet.

Ordføreren ønsket å være med på den unike feiringen av en hundreårsjubilant. Her leser hun opp telegrammet fra Kong Harald til Ingebjørg.

Innholdsrikt liv

Ingebjørg har gjennom sine 100 år rukket å oppleve det meste. Hennes kull var blant annet det første til å bli konfirmert i Dalen kirke. Hun har alltid hatt et hjerte for frivillighet, og viet mye av livet sitt til dette. Som mange andre folldøler har hun også arbeidet med et av de mest tradisjonelle og betydningsfulle yrkene i fjellet, nemlig budeie. Ingebjørg har arbeidet som sommerbudeie i Døllia (Einunndalen) gjennom 15 somre. I tillegg har hun vært sauklipper.

Før i tiden var hun også glad i festligheter kan slekta fortelle, hvor hennes mer artistiske side også kommer til syne. Hun har skrevet en rekke dikt, vært en stor ressurs som sopran for Ekko Heimklang i i mellom 40 til 50 år, og sist men ikke minst har hun for alltid sementert sitt navn gjennom skuespillerrollen som “Malene fra Folldalen” i NRK sin filmatisering av Aasmund Olavsson Vinjes kjente verk Ferdaminne frå sumaren 1860.

Vi i Folldalsportalen ønsker Ingebjørg en flott dag videre.