Grimsbu ferien 30 år

Denne uken har lokale og pensjonister i fra hele Hedmark feriert her i Folldal. Dette året er spesielt, begivenheten feirer nemlig 30 år.

Eldreferien i Grimsbu har vært et kjærkomment tilbud i 30 år og i dag ble det feiret med jubileumsmiddag på Grimsbu Turistsenter. Hele uken har pensjonister og eldre fra hele fylket fått oppleve Folldal, og hva bygda kan by på. Flere lokale eldre og pensjonister har også deltatt.

I løpet av uken har de fått oppleve blant annet, tur til Snøheim, tur med hest på Kvebergsøya, og rundtur i Stormoegga. I tillegg har deltakerne i løpet av uken fått delta på kurs om kosthold, hjelpemidler, pasientrettigheter og foredrag. Så her kan man si at man utnytter ferietid med mye praktisk og nyttig informasjon.

-Arrangørene for dette er Nasjonalforening for folkehelsen avdeling Hedmark, Folldal Helselag, og helselagene i Alvdal forteller en av lederne for ferien Lillian Dahlen.

Under jubileumsmiddagen ble det gitt påskjønnelser til vertskapet på Grimsbu, og lederne Ingrid Sandhaugen og Oddlaug Barstad i form av blomster av  Elisabeth Skarvetrud, daglig leder for fylkeskontoret i Nasjonalforening for folkehelsen i Hedmark og Oppland. De to sistnevnte har vært ledere på hver eneste samling siden 2005.

Elisabeth Skarvetrud, daglig leder for fylkeskontoret i Nasjonalforening for folkehelsen i Hedmark og Oppland overrekker blomster til vertskapet på Grimsbu Turistsenter.

Om vertskapet sa Elisabeth Skardetrud, at det ikke var rart de var her på turistsenteret for 30. gang.

-Rundt oss er det utrolig vakker natur og mye aktiviteter og deltagerne trives virkelig her, sa hun.

Om de eldre trivdes var det kun et svar på.

-Ja her er det så vakkert og fint, fortalte noen av deltagerne til oss.

Ferien avsluttes i morgen, torsdag.