Hans Martin (33) ute med album
AKUSTISK DUO: Hans Martin Storrøsten fra Folldal, t.v., og Torbjørn Netland har gitt ut album. Foto: Torbjørn Netland

Hans Martin Storrøsten og Torbjørn Netland har sluppet album med akustisk gitar og cittern.

Hans Martin Storrøsten på gitar og Torbjørn Netland på cittern, som er et strengeinstrument med slektskap til bouzouki og mandolin spiller egenkomponert musikk sterkt inspirert av skandinavisk folkemusikktradisjon, amerikansk bluegrass og vestafrikansk musikk.

Gjennom en felles fascinasjon for akustisk strengemusikk har de funnet et eget sound og uttrykk.

I desember spilte de inn sitt debutalbum Klokkarvegen, med åtte egenkomponerte låter. Albumet blir i første omgang sluppet digitalt på alle strømmeplattformer 9. januar.

– Intensjonen med albumet Klokkarvegen er at det skal låte som om man sitter i samme rom som vi spiller. Det skal låte nært, transparent, utforskende, lekent og samspilt. Albumtittelen Klokkarvegen som også er navnet på en av låtene på plata viser til navnet på vegen i ei lita grend i bygda Vik i Sogn der Torbjørn kommer fra, skriver de i en pressemelding.

Bluegrass-gitarist

Hans Martin Storrøsten er gitarist, opprinnelig fra Folldal, men er nå bosatt i Trondheim. Han har i mange år jobbet med ulike former for tradisjonsmusikk, spesielt innen sjangre som bluegrass og afrikansk musikk.

Torbjørn Netland er også gitarist, opprinnelig fra Vik i Sogn. I likhet med Hans Martin har også han jobbet mye med ulike former for folkemusikk, hovedsakelig skandinavisk tradisjonsmusikk.

Begge to har i mange år jobbet aktivt som frilansmusikere både live og i studio. Nå jobber de sammen med nytt prosjekt i duoformat.