Håper hytteforbudet blir respektert
RESPEKTER FORBUDET: Lensmann i Nord-Østerdal, Bjørn Tore Grutle, håper alle respekterer forbudet mot opphold på hytter og fritidseiendommer. Foto: Erland Vingelsgård/Tynsetingen

Lensmann i Nord-Østerdal, Bjørn Tore Grutle, håper Politiet slipper å skrive noen anmeldelser på at forbudet mot opphold på hytter og fritidseiendommer brytes.

Tirsdag ble det klart at regjeringen opprettholder forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer til minst etter påske. Lensmann i Nord-Østerdal, Bjørn Tore Grutle, håper at forbudet har nådd hyttefolket og at dette respekteres.
– Vi har ikke kapasitet til å patruljere i hytteområder for å sjekke om det er folk på hyttene eller ikke, men om vi får beskjed om at forbudet brytes, da må vi agere, forklarer Grutle.

Han oppfordrer alle til å ta situasjonen på alvor og følge restriksjonene som er gitt. Grutle sier at de ikke har noe mål om å skrive flest mulig anmeldelser om folk bryter forbudet.
– Om vi må besøke en hytte med folk som bryter forbudet vil vi gi et pålegg om at de skal forlate hytta. Om pålegget ikke etterkommes må vi følge opp med en anmeldelse, forteller han.

Oppfordrer til tilsyn

Selv om ikke Nord-Østerdal er av de største hytte-regionene i landet, er det en rekke fritidseiendommer og hyttefelt i distriktet. Grutle legger ikke skjul på at forbudet mot opphold på hytter og fritidseiendommer kan øke risikoen for hytteinnbrudd.
– Vi oppfordrer hytteforeninger, veilag og lignende til å bidra til å forhindre innbrudd ved å sette opp veibommer eller gjøre avtaler med organisert tilsyn. Politiet har ikke kapasitet til å patruljere i alle hytteområder, konstaterer han.

Les også: Ordfører Langtjernet svarer bekymrede hytteeiere 

Beredskapen er ikke svekket

Lensmannskontoret på Tynset har tatt grep i forbindelse med korona-situasjonen. Flere av de ansatte har hjemmekontor, i tillegg er Politiet i mindre kontakt med folk gjennom færre kontroller, møter og skolebesøk.
– Vi unnlater selvsagt ikke å gripe inn i akutte hendelser. Beredskapen er ikke svekket, sier han.

I tillegg har ekspedisjonen på lensmannskontoret vært stengt for ikke akutte besøk  i to uker, og det vil den fortsette å være. Grutle sier at de foretrekker mest mulig avtaler/beskjed per telefon, så langt det lar seg gjøre.
– Det er viktig at vi holder oss friske og ikke bidrar til å spre smitte, avslutter han.