Har nye frivillige tilbud til bygda
Aina Therese Bakke kommer med nye tilbud til bygda, og søker også etter frivillige som vil hjelpe. Foto: Arkiv

-I denne tiden kan det bli ekstra ensomt for mange. Vi oppfordrer derfor alle til å ta en telefon til noen du kan tenke deg blir glad for å snakke med noen, skriver Aina Therese Bakke, daglig leder i Folldal Frivilligsentral.

Folldal Frivilligsentral vil tilby nye frivillige tjenester nå som de fleste holder seg mest mulig inne, og alle som trenger hjelp eller vil hjelpe med å tilby disse tilbudene bes om å ringe Friviligsentralen på tlf. 95 41 90 04.

Friviligsentralen ønsker å tilby kommunens innbyggere hjelp til å:

  • Finne seg en telefonvenn
  • Handle
  • Følge til lege / Hente medisiner
  • Finne en gåvenn

På litt under en dag har Frivilligsentralen fått en ny frivellig som ønsker å hjelpe, og håper på flere nå som nyheten blir lagt ut på kommunenes nettside og i ulike nettaviser.

Aina Therese Bakke er daglig leder i frivilligsentralen, og forteller at de som kjenner seg isolert eller ensom nå kan få flere som gladelig tar en telefon gjennom tilbudet om telefonvenn.

Når det kommer til en gåvenn, sier Aina at det kan være fint for mange med litt selskap på uteturer, men også at personer som ellers har lavterskeltilbud som mandagstrimm og LHL-trening kan føle seg tryggere på gåturer hvis de går sammen med andre.

– Nå som treningstilbudene i Frivilligsentralen er borte og Friskliven er stengt kan det være mange som ikke får dekt treningsbehovet. Da kan tilbudet om gåvenn være fint. Vi kan jo ikke bare være inne, vi må også holde oss i fysisk aktivitet,  forteller Aina.

Aina legger til at det er nettopp fordi vi blir bedt om å holde litt avstand at mange har begrenset seg med turer ut.

Kravet til å være gåvenn, er at man er frisk, og ikke syk og forkjølet. Man må også kunne holde seg til retningslinjene som helsedirektoratet har satt. Det betyr minimal fysisk kontakt, og å holde rundt 1 meter avstand under gåturen.

– Kommunen mener at hvis man holder seg på avstand og forholder seg ute, så er sjansen for sprening av eventuelle viruser mindre.

Kravet for å være telefonvenn er at man må gå med på en taushetserklæring, som kan bli gjort muntlig over telefon eller digitalt på Frivilligsentralens nettsider. For å hjelpe til med handling av varer og henting av medisiner må man også gå med på taushetserklæring, i tilegg til å være frisk og hygenisk med håndtering av varene.