Hedda trives over sjøen i USA

Folldøl Hedda Skog Andersen er strålende fornøyd med mottakelsen hun har fått da hun i sommer dro fra Folldal til La Grande i USA.

– Så langt har USA og folkene her behandlet meg utrolig bra. Jeg følte meg som hjemme hos vertsfamilien min så å si med en gang jeg kom inn døren, sier 17-åringen fornøyd til Folldalsportalen.

Hun mener den største merkbare forskjellen mellom Folldal og La Grande er størrelsen. Det bor 13 000 i byen i delstaten Oregon, og utvalget av butikker og spisesteder er større.

Liten skole og god mottakelse

Skog Andersen gikk ett år på Nord-Østerdal videregående skole før hun i sommer dro over sjøen og til USA. Skolen hun går på er ganske liten, i amerikansk målestokk, med rundt 160 elever.
– Det minner meg litt om skolen hjemme i Folldal. Uansett er jeg positivt overrasket over hvor godt folkene tar meg imot her, og det vi kaller ‘’school spirit’’ er noe man virkelig får oppleve uansett størrelse på skolen. Vi støtter hverandre fra sidelinjen både gutter og jenter hver gang skolen enten har en fotballkamp, altså amerikansk fotball, eller volleyballkamp, forteller hun.

En ting hun ikke liker er mengden lekser. I tillegg er alt på engelsk så det gir henne noen utfordringer med å få gjort ting i tide.
– Det har vært litt frustrasjon til tider. Jeg prøver alltid å gjør mitt beste til enhver tid.

Skog Andersen ble også litt skuffet da hun fant ut de ikke har et fotballag på skolen. Hun voktet målet hos damelaget til Alvdal før hun dro til USA.
– Men det har fått meg til å teste andre idretter. Jeg var blant annet men på volleyballaget. Vi gjorde det ganske så bra. Snart er den sesongen over, og da skal jeg prøve meg på basketball. Det har jeg aldri har spilt før.

MAISÅKER: Noe som er typisk amerikanske er store og høye maisåkere. Foto: Privat.
MAISÅKER: Noe som er typisk amerikanske er store og høye maisåkere. Foto: Privat.

Rodeo og shopping i Washington

En vanlig hverdag for Skog Andersen er å være på skolen fra rundt åtte til halv fire. Når skolen er ferdig har hun trening i to timer i en valgt idrett. Etter det er det hjem for å gjøre lekser og andre plikter som hun har i hjemmet.
– I helgene har vi prøvd å finne på litt ulike ting, jeg har blant annet vært på fasanjakt, vi har dratt på båttur, rodeo, shopping i Washington og vi dro også til noe som kalles ‘’corn maze’’. Det er enkelt og greit er en labyrint i en kornåker, forteller hun.

Hennes vertsfamilie elsker å stå på slalom. Hun har blitt bedt om å forberede seg på å ta en del fridager midt i skoleukene fremover slik at dem kan stå på ski.

 

NYE VENNER: Hedda er veldig fornøyd med hvordan hun har blitt tatt imot av både vertsfamilien og klassekamerater. Foto: Privat.
NYE VENNER: Hedda er veldig fornøyd med hvordan hun har blitt tatt imot av både vertsfamilien og klassekamerater. Foto: Privat.

Ikke hjemlengsel – ennå

Hjemlengselen har nok ikke slått inn helt ennå. Uansett legger Skog Andersen godt merke til hvor mye hun savner både fotballaget, venner og familie de dagene hun ikke gjør så mye annet enn å sitte hjemme.
– Det å ikke kunne ta del i hva som skjer hjemme kan være veldig vanskelig til tider.