Hektisk sommer for oppgraderte Fjellsyn Camping

Grete og Lars har hatt en bra sommer så langt på Fjellsyn Camping og selv om det har vært travelt fortsetter de å oppdatere campingplassen for å gjøre plassen enda mer attraktiv for bygdas turister.

-Jeg synes det har vært en bra sommer. Den startet tidlig med både tyskere og nederlendere som kom, forteller Grete Dalløkken Dundrud.

I alt har Grete funnet ut at cirka 70 % av gjestene i sommer har vært norske. Nest største gruppe er svensker så kommer tyskerne og nederlenderne. Egentlig kommer det litt av alle slag er slik Grete beskriver det selv.

-Svenskene er så positive, og de skryter fælt av hvor fint vi har det i Norge, forteller hun.

En økende trend er sykkelturisme, dette har de også merket på Fjellsyn.

-Det har vært mye syklister i år, enten de er på sykkelferie eller har med seg sykler når de camper. Jeg bruker og foreslå turer til Einunndalen, Grimsdalen eller Dørålseter. Jeg tror ikke så mange vet virkelig hvor fint vi har det her. Tenk på Dørålen for eksempel, der er du mitt i hjerte av Rondane, sier Grete.

Hun forteller videre at om det så er sykkelturer eller toppturer så har gjestene vært svært så fornøyd med naturen og fjella som vi har i Folldal.

Faste gjester

Fjellsyn har mange gjester som kommer igjen år etter år.

-Vi har blant annet noen dansker som kommer år etter år, og de har alltid med sag dansk salami, forteller Grete smilende. Hun forteller videre at en del av de faste gjestene er fra Nederland.

-Vært år i august / september kommer blant annet en gruppe nederlandske fotografer som har vært her i mange år og de forteller at hver gang de er her finner de nye motiver og fotografere.

Hun nevner også at hun og datteren Marte har vært på besøk i Nederland invitert av faste gjester på campingen, som blant annet tok dem med på en skikkelig rundtur av Amsterdam.

Nye hytter

Før sesongen startet oppgraderte Lars og Grete en del av hyttene på campingen. To og to ble de slått i sammen, pusset opp for å heve standarden opp til dagens nivå, blant annet med dusj og toalett. En del av de andre hyttene ble pusset opp i 2011 så nå står det kun noen hytter igjen som skal pusses opp. Grete forteller også at mottagelsen på de nye hyttene har vært meget god, og at mange av hyttene også er booket utover høsten.

Det blir også ytterligere oppgraderinger ifølge Lars og Grete. Det skal bygges en ny tømmestasjon for bobiler, selve campingområdet skal utvides og gjøres i stand for campingvogner og bobiler, det skal også bygges en ny grillhytte.

Man kan trygt si at det satses på Dalholen og at utviklingen av Fjellsyn Camping er en stor del av dette.