Hentet SUM-priser for møbel-ideen sin
TRE OG DEKK: Oda Westum fra Os, Eline Kolstad Steinodden fra Dombås,Halldis Lilja Øveraas fra Tynset, Guro Hummelvoll fra Os, Inger Plassen fra Folldal utgjør Wood 'n Tyres UB, som stakk av med to priser under SUM på NØVGS denne uka, med sin egen møbel-oppfinnelse. Foto: Lars Vingelsgård

Storsteigen-elevene i Wood n' Tires UB lager møbler av gjenbrukte dekk, og rester av stoff og tre-materialer. For ideen og prosjektet fikk de to priser under SUM-messa torsdag.

Bak det barske navnet på ungdomsbedriften står de fem elevene Halldis Lilja Øverås, Eline Kolstad Steinodden, Guro Hummelvoll, Oda Westum, Ingrid Plassen. De går i 2LGA, som er linja for Landbruk og Gartnernæring.

Gjenbruk i fokus

De utviklet et møbel-ideen sin etter å ha trålet nettstedet Pintrest for ideer, og landet på at å gjøre gjenbruksmaterialer om til puffer ville fungere.

– Dekkene er fra Jonstad, skumgummien har vi samlet inn. Treverket tar vi fra rester i snekkerverkstedet. Til slutt blir det en puff, til fotstøtte eller til å sitte på. Under setet er det et oppbevaringsrom, til for eksempel strikkesaker, sier de.

De tar ca. 400 kroner for hver av møblene de lager. For å få gjort produktet sitt kjent har de pushet på til sine bekjente, og bedt om hjelp til å dele Facebook-siden deres. Markedsføring har de også lært, med innspilling av videoer og presentasjon på nett.

GJENBRUK: Ungdomsbedriften tar materialer som er til overs eller er brukte, og lager puffer av dem. Halldis Lilja Øveraas sager til noen bein til en ny puff. Foto: Lars Vingelsgård

Tok to priser på SUM

Visjonen er å redusere kostnader, med vekt på gjenbruk. Vi har jobbet med ungdomsbedriften siden høsten, og skal holde på hele skoleåret. Resultatet er et møbel som kan være en myk krakk eller en god fotskammel.

– Vi var med på SUM på NØVGS i går. Vi fikk en førsteplass på forretningsplan og en tredjeplass i kategorien “beste ungdomsbedrift”.

– Vi skaffer dekk på Jonstad, vasker dem med høytrykkspyler. Så skjærer vi til og fester beina i dekket. Etter litt prøving og feiling har vi fått det ganske stabilt. Vi lager også puffer etter ønske fra kunden, som kan velge hva slags dekk det skal være, og hva slags stoff vi skal ha på puta, forteller de.

PUTE-STOFF: Guro Hummelvoll og Ingrid Plassen fra Folldal sjekker om stoffet kan fungere som til en av puffene som er på gang. Foto: Lars Vingelsgård