Hilde stiller til gjenvalg og er klar for fire nye år som ordfører

Nåværende Folldalsordfører, Hilde Frankmo Tveråen (Ap), stiller seg til disposisjon og ønsker fire nye år i ordførerstolen.

– Nominasjonskomitéen har spurt om jeg vil stille på liste foran kommunevalget 2019. Jeg har tenkt mye på det, og har kommet frem til at jeg stiller meg til disposisjon. Lista er ikke ferdig ennå, men jeg stiller som ordførerkandidat, forteller Frankmo Tveråen.

Hun er en av fem representanter fra Arbeiderpartiet i dagens kommunestyre, og sammen med Samlingslistas fire representanter, fikk de flertallet som trengtes for et ordførerverv etter kommunevalget i 2015.

For lite engasjement

Frankmo Tveråen slår fast at Arbeiderpartiet historisk står støtt i Folldal. Uansett føler hun at partiet har manglet litt engasjement den siste tiden, og at det samme gjelder den generelle politiske tilstanden i kommunen.
– Jeg føler at Arbeiderpartiet har hatt litt laber oppslutning den siste tiden. Selv om vi nå er omtrent 90 medlemmer. Ungdommen engasjerer seg ikke i politikken like mye som de gjorde før. Om det er for lite interessante saker eller mangelen på tid vet jeg ikke. Min oppfatning er at de andre partiene også opplever det sammen, sier hun.

Tre lærerike år

Da folldalsportalen.no snakket med Frankmo Tveråen hadde hun vært ordfører i litt over tre år. Hun slår fast at de tre første årene har vært lærerike og spennende. Frem mot neste års kommunevalg er det spesielt næring hun og Arbeiderpartiet setter i fokus.
– Vi trenger arbeidsplasser. Det handler om å ta vare på dem vi har, og skape nye. Det er viktig. Vi må satse på barn og unge, og vi må se på utbygging av sjukehjemmet. I tillegg er det stor pågang i flerbrukshallen, og kanskje er det behov for en ny, avslutter hun.