-Hun er unik
I hele 28 år har Unni Tollan jobbet på Frankmotunet. I dag var hennes siste dag.

I dag hadde Unni Tollan sin siste dag på Frankomtunet. I hele 28 år har hun vært ansatt der. -Hun er helt unik forteller enhetsleder Rune Kongsrud.

Når vi ankommer spisesalen på Frankmotunet i dag har de allerede begynt å pynte til fest. For i dag var Unnis siste dag på jobben og i kveld skal hun hedres.

-Hun er helt unik. Stått på hver eneste dag, forteller Kongsrud.

Husmor

Unni Tollan har vært med fra starten av på Frankmotunet og hun forteller hvordan det hele startet 28 år siden.

-Jeg jobbet på den tiden på Kibben kafe da Kjell Brennodden kom å spurte meg om jeg ville jobbe på Frankmotunet. De var vel ute etter det vi kalte husmor den gangen, forteller Unni og ler.

-Så jeg har vært med fra starten av og hjalp til med å vaske snekkerne ut. Den gang var det ikke så stort her, men vi har hatt bygging neste vært eneste år og se hvor flott det er her nå, forteller Unni videre.

I nesten 30 år har hun hatt samme jobben på kjøkkenet på Frankmotunet og hun har aldri gått lei. Pensjonisttilværelsen har latt vente på seg i noen år, men i dag er det definitivt slutt.

-Jeg har trivdes her kjempegodt i alle år og jobbet på kjøkkenet med mat og elevene. Her har vi delt både glede og sorger sammen, gråt og latter. Så jeg har veldig mye fint å tenke tilbake på, forteller Unni.

Enhetsleder Rune Kongsrud på Frankmotunet takker Unni fpr alle årene med fin innsats.

Hva nå Unni?

Hva hun skal gjøre i sin nye tilværelse som pensjonist, ja det vet hun ikke helt enda.

-Vi får se hva det blir til men det dukker helt sikkert på noe som jeg kan bedrive tiden min med avslutter Unni som synes det er stor stas at Frankmotunet arrangerer festmiddag til hennes ære.