Innkjøpslaget holder åpent og har økning i handelen
Daglig leder Arne Voll hos Folldal Innkjøpslag har hatt en økning i omsetningen siden forrige torsdag. – Folk vil nok sikre seg litt, sier han. Foto: Tobias Lundberg

Med enkle forholdsregler går handelen som vanlig på Innkjøpslaget i Folldal. Flere sikret seg store sekker med doruller før helga.

For daglig leder Arne Voll og de tre andre ansatte ved Folldal Innkjøpslag fortsetter driften som vanlig under Korona-utbruddet.

– Siden torsdag har vi hatt en liten økning i handelen. Det ser ut til at folk vil sikre seg litt. Vi har solgt noen store sekker med dopapir, men det er ikke tomt. For det meste har det gått i varer som er nødvendige i landbruket, og så har det gått mye i vaskemidler.

Voll har forsøkt å bestille Antibac og ansiktsmasker, men det er ikke å oppdrive. Tirsdag forteller han at de fortsatt har igjen støvmaskene som Innkjøpslaget selger.

– Men det blir vanskelig å få inn nye. Jeg fikk høre at det som blir produsert framover skal brukes i helsesektoren, sier Voll.

Tar forholdsregler i butikken

Kundene som kommer innom butikken bes om å holde avstand og ta andre forholdsregler.

– Vi ønsker at flest mulig betaler med kort, og ikke med kontanter. Hos oss handler mange på kreditt, og vi vurderer om vi skal la være å ta imot signatur fra kunden. Vi har også opprettet et hentepunkt ute, slik at de som vil kan hente varene de vil kjøpe der.

I butikken lukter det renere enn på lenge, som følge av omfattende renholdstiltak.

– Vi vasker godt med Blårens, og har satt fram flere rengjøringsprodukter. Vi vasker også terminalen og andre flater jevnlig. Folk er flinke til å bruke våtserviettene vi setter fram, og å bruke plasthansker, sier Voll.

 

HENTEPUNKT: Her kan kundene hos Folldal Innkjøpslag hente varene de har bestilt dersom de ikke ønsker å gå inn i butikken. Foto: Tobias Lundberg