Julestemning, minner og den gode samtalen
Marita på sitt nye kjøkken på Kvile.

Sist lørdag og søndag åpnet Kvile kafé igjen sine dører.

-Det var Marielle Tollan som i utgangspunktet ville ha et sted og vise fram maleriene sine, som startet hele tanken med julemarked, forteller Marita Nyheim, som hadde det travelt i timene før dørene åpnet.

-Jeg lagde ferdig trappa sent fredag kveld, med hjelp av billyktene, forteller hun med et smil om munnen.

Det var god stemning da Folldalsportalen var innom på søndag, og mange gjester, da spesielt de litt
eldre, bemerket at minnene strømmet når de satt i kafeen og kikket seg rundt.

-Det har vært så koselig atmosfære her. Folk har vært innom for å minnes. Det er det som er det ekstra fine med det stedet her at så mange har gode følelser fra Kvile fra før, sier Marita.
Hun forteller videre at det er viktig for Folldal å ha et sted hvor man kan sosialisere seg, ta seg en matbit og ikke minst ha den gode samtalen.

At tiltaket var populært er det ingen tvil om, folk har strømmet til Kvile i helga både for og se hvordan oppussingen går, men også for å se alt det fine markedet har å by på. Her kan du kjøpe omtrent alt du kan tenke deg til jul. De som bidrar til de fine produktene er Marielle Tollan som selger bildene, og har galleri på Kvile. Hun produserer også julekranser og juledekorasjoner som hun selger på julemarkedet. I tillegg er Inger og Svein Erik Olsen der med håndverksprodukter, Synnøve Smedhus og Oddveig Kristoffersen har strikkeprodukter og Marita selv selger retro objekter. Til neste helg blir det også til kransekaker samt sirupstynnkaker.

-Å prisene er veldig snille, påpeker Marita.

Utleie
Mens gjestene skravler og den gode stemningen fortsetter, tar Marita oss med på en liten befaring for å
se litt hvordan oppussingen går. Kjøkkenet er ferdig og er malt i en nydelig retro farge. Noe av det
originale kjøkkenet står mens resten er splitter nytt.

-Trond Borkhus har vært med meg under hele oppussingen, og han har hjulpet meg mye, sier Marita som ikke kan få fullrost innsatsen hans nok.

Videre tar Marita oss og viser oss badene / toalettene. Det skal bli ett nytt toalettrom i tilknytning til kafeen, samt nytt bad i andre etasje. Disse er ikke ferdige enda, men oppussingen er på god vei. Et bad er fungerende, nede kjelleren.

Oppussingen i kjeller er i gang og  her er det blant annet et vaskerom ferdig og bakerom under oppussing.

Oppe i andre etasje går også ting fremover og Marita forteller at det første hun vil begynne med er utleie av rom. Alt i alt er de ferdige med det groveste av oppussingen, men det gjenstår fortsatt mye, forteller Marita.

-I første omgang har jeg tenkt å leie ut rommene til turister. Det er totalt fem utleierom. Deretter er planen og sette kafeen såpass i stand at det kan leies ut til diverse arrangementer. Så kommer selve kafedriften til slutt, forteller hun.

En ting er i hvert fall sikkert et samlingspunkt i sentrum vil både være til nytte for turister så vel som fastboende. Og i de to neste helgene har du også muligheten til å få oppleve nettopp dette.