Kano sommerens slager

En av Norges fineste rasteplasser, Strømbu rasteplass, har hatt mer trafikk enn noen gang.

-Det har vært veldig bra trafikk i år. Mye mer en det som har vært før om somrene, forteller Margrete Ryen som i de tre siste årene har hatt sommerjobb her. Og Kanoutleie har vært den største suksessen i år.

-Veldig mange som har ønsket og padle kano. I det fine været som har vært har dette vært populært i sommer. Litt lite vann har det vært men det har gått fint, sier Margrete.

Margrete inne i kiosken hvor hun har vært i hele sommer.

Det er Rondane rast og info AS driver som driver rasteplassen, og de har turistinformasjon, kanoutleie, salg av lokale husflidsvarer, bakevarer og kiosk. Så Margrete har mer enn nok å henge fingrene i. En av kioskens mest populære produkter er postkortene som lages av Ståle Blæsterdalen, Johanna Randen og Ellen Engh.

Mens vi står og intervjuer Margrete kommer det stadig folk innom kiosken. Både norske og utenlandske. Det er ingen tvil om at dette har blitt en internasjonal møteplass.

-Det er alltid mange fine og artige samtaler jeg har med kundene her. Så dette er en superbra sommer jobb, forteller Margrete smilende.

Hva er det vanligste spørsmålet du får i kiosken her?

-Det er helt klart hvor er veien til Bjørnhollia!

For første gang

Utenfor kiosken møter vi familien Germonpri fra Belgia.

-Vi kom i går og det er første gang vi er i Norge, forteller de.

-Det er fantastisk og annerledes her, sier familien mens de tar på seg redningsvester og venter på å bli kjørt til der kanoene ligger. Dette er den første aktivitetene det gjør i Norge, og noe spent var de naturlig nok.

Familien Germonpri fra Belgia. Det er første gang de er i Norge og på Strømbu rasteplass. Spenningen var til å ta og føle på da de skulle ut å padle.