Kim med nytt album

Utflytta folldøl Kim E Bergseth har produsert nok et album.

Albumet som ble sluppet lørdag som var heter Fruen fra havet og er et samarbeid i mellom Artist, gitarist og låtskriver Amund Maarud. Albumet skal i sin helhet fremføres under teateroppsetningen Fruen fra havet, under Ibsenfestivalen 2018 på Nationaltheatret.

Dette er det andre albumet duoen lager. Det første var musikken til den kritikerroste forestillingen «Kjente jeg deg» med tekster av Rolf Jacobsen og Toralv Maurstad i hovedrollen.

De har nå skapt ny musikk inspirert av karakteren «Den Fremmede», fra Ibsens stykke Fruen fra havet. «Den Fremmede» lever med sin utrøstelige kjærlighet til «Elida», som han aldri får, opplyser duoen i en pressemelding.

Kim har jobbet som låtskriver og produsert musikk i alle sjangere fra Blues til J-pop, både i Norge og utlandet i en årrekke. Den kritikerroste singlen «Favourite Mistake» med Linnea Dale, er den siste utgivelsen Kim var en del av. Kim har i de siste årene også komponert musikk for teater.

Kim har hatt gleden av å jobbe med den legendariske musikkprodusenten Eddie Kramer (Led Zeppelin og Jimi Hendrix), og han har skrevet og produsert flere nr.1 hits i Asia. Kim er også mannen bak «Fairytale» til Alexander Rybak.

Foto: Bellatrix rec.