Klart for ny folkefest med aktiviteter, stands og overraskelser
Åse Nøkleby Brendryen og Bent Fossum fra Fold Idrettsforening ønsker velkommen til Folldalsdager som begynner om uke.

Det en uke igjen til Folldalsdager. Programmet er nå lagt ut og det er duket for folkefest med aktiviteter for barn og voksne, stands og folkeliv både fredag. lørdag og søndag.

Folldalsdagene sparkes i gang neste fredag klokken ett. Da åpner markedsplassen på stadion. Her blir det også som vanlig kafételt. Nytt av året her er at de også serverer bacalao og grønnsaksgryte fra Primar. I tillegg blir det aktiviteter for barna både fredag og lørdag. Her kan nevnes trø-traktorer, 3’er fotball og hoppeslott. Det blir i tillegg pil og bue samt øksekasting for barn på lørdagen.

-Fortsatt trenger vi kioskvakter og festvakter. Hvis det er noen som føler de kan være med og bidra så ta gjerne kontakt, forteller Åse Nøkleby Brendryen og Bente Fossum som er med i komiteen i fra Folldal Idrettsforening.

Videre på fredagsettermiddagen blir det som vanlig Malmvegen Minneløp og Malmvegen mini.

-Her er det fortsatt mulig å melde seg på. Gammel som ung, oppfordrer både Åse og Bente.

Nytt for året er også Canicross-løp hvor deltagerne løper med hundene sine i bånd. Dette er en to kilometer rute i skogsområdene rundt Folldal Stadion. Her kan også ungene løpe sammen med en voksen.

Fotballkamp blir det også  mellom Folldal og Tydal, og her håper man på mye publikum som kan støtte hjemmelaget.

Fredagskvelden avsluttes med pub og DJ.

-Her blir det garantert god stemning og musikk for alle, forteller Åse.

Overraskelse

Lørdagen starter også normalt med markedsplass og kafételt. Klokken 12.00 er det prisutdelinger. I år er det hele tre priser som skal utdeles en av dem er Sparebankens Bedrifts-pris mens de andre er overraskelser.

-Her vil det komme opp folk helt i fra Oslo for å dele ut pris, lokker Åse og Bente oss med.

Barnekonsert blir det også med Bare Fjas og Bågrass med blant annet folldøl Martin Storrøsten. Her kan barna få høre sanger som Blåmann, Fola Blakken, Reven på Hønsejakt og Gubben og Gamla. Disse får du servert i ekte bluegrasstil med banjo, fele, gitar og sang. Litt fjas blir det også skal man tro omtalene av bandet.

Trekkspillklubben spiller også fra scena denne dagen.

Kvelden avsluttes med fest på stadion hvor Canadian Suits spiller. Her også får vi høre og se Martin Storrøsten. Bandet spiller et repertoar som er finslipt for allsang. Musikken strekker seg fra 1969 frem til i dag. Hits fra moderlandet og våre svenske naboer i øst, samt låter som har vært øverst på hitlistene i andre land.

Meld dere på!

Søndagen er også kafételtet åpent. Det blir også i år NØK Grendacup fotball.

-Vi har kun foreløpig bare et lag påmeldt. Så vi vil gjerne oppfordre folk til å danne lag å melde seg på. Dette skal være for morro og all verdens fotballkunnskaper trengs ikke. Det er åpent for alle og alle kan melde seg på, oppfordrer Åse og Bente.

I tillegg minner de to om frokosten som skal være på Joker Folldal på lørdagsformiddag. Dette er et kjempetiltak mener de begge to som fint utfyller resten av det som skjer på stadion denne dagen.

Langtidsvarselet lover fint vær denne helgen og man kan bare håpe at Folldalsdager blir så fint som det har vært tidligere.