Kristoffer VM debuterer til helga
Processed with VSCO with c1 preset

Kristoffer Lund (23) fra Folldal har konkurrert med motorsag i sju år. Med titler som norgesmesterskap og europamesterskap på merittlista er han nå klar for sitt første verdensmesterskap i motorsag på Lillehammer til helga.

Selv om Kristoffer har deltatt i internasjonale konkurranser tidligere er verdensmesterskapsdebutanten helt tydelig på at VM på hjemmebane er noe helt spesielt.

– Dette blir det første verdensmesterskapet mitt så det er klart dette blir skikkelig spennende. Det er noe helt spesielt med et VM, det er det jo i alle idretter. Jeg håper på skikkelig god stemning og mye folk på arenaen, sier Lund.

Holder nivået til de beste

I oppkjøringen har Folldølen vist at han er kapabel til å henge med de aller beste. I en internasjonal konkurranse i Vallorbe i Sveits i våres hamlet han opp med hele eliten da han gikk av med seieren i sverdsnu med kjedebytte-cupen i konkurransen.

– Jeg gjorde egentlig en knalltevling i Vallorbe, men bommet litt i presisjonskappinga som gjorde at jeg havnet et stykke ned på resultatlistene. Allikevel er jeg veldig fornøyd med å ha hamlet opp med eliten av motorsagtevlere da jeg vant sverdsnucupen, sier Lund.

Han er klar på at med maksimal uttelling i øvelsen under VM har han mulighet på en potensiell verdensrekord.

– Jeg har vært godt nede på seks-tallet på trening, så med en god gjennomføring på konkurransedagen er 8,36 som er verdensrekorden klar for å smadres. Men det er klart at det er små marginer mellom himmel og helt greit i denne øvelsen, sier Lund.

Har engasjert mental trener

For det norske landslaget som Lund er en del av, er en av hovedmålsetningene å gjøre det godt som lag. For å nå disse ambisjonene har de jobbet mye med mental trening.

– En av Ole Einar Bjørndalens støttespillere gjennom mange år har hjulpet oss mye med den mentale biten. Med en marginal sport så er det viktig å hodet med oss. Vi har jobbet steinhardt med teknikker for å takle press, uforutsette hendelser og hvordan håndtere avbrytelser. Dette tror vi kan være med på å vippe konkurransene i vårt favør, forteller Kristoffer Lund.

Kristoffer konkurrerer på fellingsarenaen fredag klokka 09.00 og i de tekniske øvelsene på samme tidspunkt lørdag i Håkons hall på Lillehammer.