Lund nær verdensrekord i VM

Etter mesterskapets andre dag ligger Kristoffer Lund nå godt an for å hevde seg blant de beste.

I forkant av lørdagens tekniske øvelser var Lund klar på at han med maksimal uttelling i øvelsen «sverdsnu med kjedebytte» kunne ha mulighet på en potensiell verdensrekord.

– Jeg har vært godt nede på 6-tallet på trening, så med en god gjennomføring på konkurransedagen er 8,36 som er verdensrekorden klar for å smadres. Men det er klart at det er små marginer mellom himmel og helt greit i denne øvelsen, sa Lund i forkant.

Til tross for høye forventninger hadde Lund god kontroll på nervene.

– Jeg var nesten ikke nervøs i det hele tatt. Det var bare moro. Jeg gleda meg skikkelig og det var litt god følelse, sier Lund lørdag.

Foreløpig 3.plass

Det ble ingen ny verdensrekord, men med tida 8,77 sekunder kan folldølen absolutt være fornøyd med innsatsen.

– Det er den beste snuinga jeg har hatt i konkurranse så lenge jeg har drevet med motorsag-sport, forteller Lund.

Foreløpig er tiden god nok til at Lund ligger på en 3.plass i VM-grenen.

Jevnt over gode resultater

 De andre tekniske øvelsene – under-/overkapp og presisjonskapp – gikk også bra.

– Under-/overkapp er egentlig min svakeste øvelse, så jeg har vært litt bekymra for den. Men også her leverte jeg personlig beste resultat i en konkurranse med 191 poeng, så det er jeg kjempefornøyd med, sier Lund.

Samlet ligger Lund på en foreløpig 7.plass (kl.11.30).