Militære kolonner igjennom Folldal i dag

I dag rullet det fire kolonner med militære kjøretøy igjennom Folldal, og de første spanske styrkene kommer til Dalholen på søndag.

Dette er de første tegnene bygda får på at NATO øvelsen er i gang. Kolonnene ble forhåndsvarslet både av forsvaret selv og Statens Vegvesen. Kolonnene hadde kjørt langs E6 fra Kvam og opp til Hjerkinn, derfra skulle de altså igjennom Folldal og til Alvdal. Det så ut som om det hadde gått greit da de passerte sentrum like før fem i dag og det var ikke mye trafikk som var til hinder verken for de militære kolonnene eller vanlig bilister.

De første spanske styrkene kommer til Fjellsyn Camping og Dalholen på søndag, deretter kommer det ytterligere styrker på tirsdag i neste uke.

Selv om de spanske styrkene vil være synlige fra og med søndag og utover så er det ikke før begynnelsen av November at øvelsen virkelig vil være synlig i Folldal. Fra og med 2. november vil det være betydelig aktivitet i mellom Hjerkinn og Folldal sentrum. Mange tanks vil være i aksjon og det vil være militær aktivitet langs Folla på begge sider. Det vil stort sett dreie seg om styrker i fra USA og Spania og en del av styrkene beveger seg bort fra området allerede dagen etter. Men det vil være styrker her og aktivitet en god stund fremover. Øvelsen skal være ferdig den 7. november, men transport av utstyr etc. vil foregå enda et par uker etter dette.

 

Se video vår video av en kolonne igjennom sentrum her: