Ny sesong for biblioteket ved bommen
BIBLIOTEK VED BOMMEN: Marianne Bjørnbakken finner bøker, dvd-er og spill i hyllene ved bommen til Sæterveien til Einunndalen. Foto: privat

Marianne Bjørnbakken håper mange vil dele gode leseropplevelser ved å sette leste bøker i det biblioteket ved bommen til Egnunddalen.

I gapahuken ved bommen til Sætervegen i Dalholen har bøkene kommet på plass igjen etter vinteren. Det var Marianne Bjørnbakken som satte i gang tiltaket for tre-fire sesonger siden.

– Jeg fikk ideen etter å ha sett en lignende bokbytteplass i Elverum og på Alvdal. Jeg begynte med å snekre ei bokhylle, og så har det blitt mer og mer, sier hun.

I hyllene dukker det opp litt av hvert.

– Jeg har hørt at en del hyttefolk rusler dit og plukker med seg, og setter igjen bøker. Det er bøker på både tysk og engelsk språk, sier hun.

Mens noen bøker får stå i fred, er det noen typer bøker som blir fort borte fra hyllene.

– Barnebøkene som blir satt inn i biblioteket forsvinner igjen fort. Noen kokebøker ble raskt borte også. Biblioteket skal være en mulighet til å dele gode leseopplevelser, det er supert at det blir brukt, sier hun.

Selv leser hun det meste.

– Jeg har alltid vært glad i å lese, og da jeg skulle rydde og kvitte meg med noe klarte jeg ikke kaste bøkene. Jeg liker tanken på å dele leseopplevelser. Nå har det vært både bøker, dvd-er og spill i hyllene. Det er litt delingsøkonomi i det, sier Bjørnbakken.