Økt belastning på veinettet

Nato Øvelsen Trident Juncture er like rundt hjørne for Folldal sin del. Økt belastning på fylkesvei 29 er bare en av effektene vi vil føle lokalt.

I september og oktober vil det kunne bli transportert et sted imellom 150 – 250 militære kjøretøy på riksvei 29 gjennom Folldal og opp til Hjerkinn. Dette er hovedsakelig trailere som transporterer militært utstyr som tanks og lignende.

Dette vil kunne medføre til forsinkelser i trafikken for enkelte og forvaret oppfordrer til at man tar seg ekstra god tid i trafikken disse månedene.

Folldal er også en av fire foreløpige offentliggjorte steder hvor det skal foregå militær aktivitet og ikke bare transport. Kilder som vi har vært i kontakt med forteller at aktiviteten stort seg vil holde seg til Nygruva og oppover langs fjellet til Storlihovda på Dalholen. Dette er dog ikke bekreftet av forsvaret, men flere opplysninger om dette vil komme. Sikkert er det at forsvaret har vært på befaring der tidligere i sommer. Offiserer og annen forsvarsstab skal bruke Fjellsyn Camping til overnatting.

Økt støynivå er også noe forsvaret advarer oss mot, og da spesielt støy fra helikopter. Da det vil være utstrakt bruk av dette under hele øvelsen. Noe støy vil det også være fra selve krigføringen opplyser forsvarets pressesenter.

Foto: Forsvaret.