Ole Martin vurderer skoleår i Australia

Neste skoleår vurderer Ole Martin Hoel (16) og reise til «down under» for et annerledes og spennende år.

– Det blir litt det samme opp igjen og opp igjen i Nord-Østerdalen. Derfor vurderer jeg å ta et skoleår i Australia neste år, forteller Ole Martin Hoel.

Han bor på Grimsbu og begynte i høst på studiespesialisering på Nord-Østerdal videregående skole. Hver morgen pendler han til Tynset.
– Etter jul hadde jeg egentlig planer om å leie hybel, men om jeg skal til Australia er det greit å spare litt penger. Uansett så kjører mamma til jobb hver morgen, så det er ikke noe problem å kjøre tur-retur Tynset, forteller han.

Les også: Hedda trives i USA

En usikker fremtid

Som ungdom er han ikke den eneste som får spørsmålet om hva han ønsker å bli. Hoel har gjort seg noen tanker, men han er langt ifra bestemt på hvilke yrkesvalg han kommer til å ta.
– Jeg vurderer både politi og pilot. Det synes jeg høres spennende ut. Uansett har jeg virkelig ikke bestemt meg, og helt ærlig så vet jeg ikke hva jeg skal bli, sier han.

Setter det sosiale høyt

Hoel er av den sosiale typen og han er glad i mennesker. Han trekker frem det gode klassemiljøet, de gode kompisene og de flotte menneskene som det beste med Nord-Østerdal videregående skole. Også på fritiden er det sosiale viktig.
– Da spiller jeg mye fotball på Alvdal, og der er det et veldig bra miljø. Jeg trives stort på Steimoegga, og det er en klubb jeg kan utvikle meg i. Fotball er i tillegg en flott aktivitet, avslutter han.

Les også: Sjekkpunkt Grimsbu utgår