Håper alle vil bruke portalens kalender
Styret i Rett og Slett håper alle arrangører kan bidra til en ryddig og oversiktlig aktivitetskalender. Fra venstre: John Kåre Akeren, Anette Streitlien og Jonny Randen.

Et av korene i Folldal kommune har rett og slett sett seg lei av manglende informasjon angående arrangementer og aktiviteter. Nå håper de at alle kan benytte seg av kommunens og Folldalsportalens allerede eksisterende aktivitetskalender.

Denne uken mottok Folldalsportalen en e-post fra styret i “Rett og Slett”, hvor de skriver følgende: Rett og Slett ønsker å oppfordre alle som tenker å arrangere noe fremover til å benytte seg av kommunens aktivitetskalender og folldalsportalen sin aktivitetskalender.

Folldalskoret har gjennom det siste halvåret fått kjenne på at informasjonen angående arrangement enten er for dårlig eller for spredd. I Folldal kommune har det enn så lenge ikke vært en felles aktivitetskalender som alle i bygda bruker. Det ønsker koret å gjøre noe med.

– Vi har opplevd at arrangementer kolliderer. Hvis alle kan bli flinkere til å planlegge, blir det enklere for både arrangører og publikum. Ekstra viktig vil det bli i høst. Arrangementer som skulle funnet sted denne våren har enten blitt avlyst eller flyttet. Derfor kan det være en enda større mengde aktiviteter framover, og derfor blir en felles oversikt over arrangementer helt nødvendig, sier Anette Streitlien.

Måtte utsette jubileumskonserten

I år har det folkekjære fjellkoret 25-årsjubileum. “Rett og Slett” hadde i en lengre periode planlagt å holde en konsert for å markere at de er halvveis til 50 år. Dette lot seg ikke gjøre som et resultat av manglende informasjon om andre arrangementer.

– Vi hadde årsmøte i mars i fjor. Flere i Rett og Slett er med i idrettsforeningen, så vi visste at det skulle være junior-NM i skiskyting. Vi satte datoen for vår jubileumskonsert ut ifra dette. Etter hvert som sesongen skred frem dukket flere arrangementer opp, men ingen av de stod på aktivitetskalenderen. Det endte med at vi måtte utsette konserten på ubestemt tid. Dette er en av grunnene til at vi nå kommer med denne oppfordringen, forteller Streitlien, og mener det er et godt tegn at en slik kalender trengs.

– Det er jo fantastisk at det er så mye aktiviteter og arrangementer i den lille bygda her.

Til slutt kommer Anette Streitlien med en helt konkret oppfordring, som hun håper alle arrangører vil overholde og formidle videre:

– Så fort et lag eller en forening skal arrangere noe, så sjekker de kalenderen før de bestemmer datoen. Det er viktig å ta hensyn til det som allerede er på plass.

Folldalsportalen har en egen aktivitetskalender som er åpen for alle. Ønsker du å legge inn et arrangement, kan du ta kontakt med oss på facebook, e-post eller via telefon. Kalenderen finner du her.